Badrumsinredning

I dag har VVSarn varit i huset och då har allt de här kommit på plats!

Dubbla handfat i stora badrummet


Ett pytte litet handfat på gäst toaletten,samma blandare som i stora badrummet.


Duschen på gästtoaletten,me like :-)


Så här ser toaletterna ut,spännande va?? haha

I morgon skulle vi ha vatten i kranarna sa han.Hoppas Hoppas.Börjar klia i städ fingrarna :-) Tur att de gör de nån gång...

Nu ska jag gå och lägga mej med Wilma.hon har något svårt att somna sen vi bytte paket mot napparna...gulle,nu börjar hon verkligen bli stor....alla bebis grejer e borta :-( men skönt samtidigt så klart.

Wilmas rum börjar ta form

Wilmas mamma är lite ivrig med inredningen som ni ser... tar dit grejer varje gång vi åker upp för att det ska minska här i lägenheten.Kan dock inte låta bli att plocka upp sakerna...de e ju såååå kul...


Wilmas rum blir nog det gladaste i hela huset :-)


Mys med mjukisdjuren       Matias sätter upp handukstorken.

På eftermiddagen fick W åka till Moster,Melker och Daniel så att vi kunder röja i huset. Det jobbet tar aldrig slut. Matias har städat hela "gården" för snart ska det fyllas runt huset.Sen är det terass dags.

I afton var det middag hos buslarson-UTSÖKT.Kom just hem efter att ha vänt upp å ner på hela huset...Kidsen röjer mer än någonsin å de lär väl inte bli bättre:-) Hoppas de inte tar hela natten att städa upp....Hur som helst-Tack för middagen!

Wilma 3 år 27.03.2006

Då var dagen med stort D här,Wilmas födelsedag.Den tredje.Dagen hon kom glömmer jag aldrig.
När Wilma kom till världen gjorde hon det inte som de flesta andra barn.Med buller å bong skulle hon ut ,ojämna hjärtljud hade hon 4 dagar innan beräknad tid vilket gjorde att läkarna ville ta ut henne med kejsarsnitt. Jag blev livrädd,förstås. Sövd (som tur var...) och klockan 12.11 är hon född. Såg henne inte förän hon var 1,5h ungefär. Då kom Matias bärande på ett litet knyte,de gulligaste som fanns,Wilma alltså. Hon var så liten,så fin,så näpen och självklart de finaste som fanns. Sen dess har hon funnits i våra liv, för det mesta glad, gullig,busig och alldeles underbar. Men det händer att man blir galen också,ganska ofta,ibland flera gånger om dagen :-) Men va gör de om 100 år liksom?? Hon är i alla fall vår älskade lilla blomma som vi älskar mest av allt i hela världen!


I morse fick hon öppna paket i mängder...Pappa lite halv yr i bakgrunden.

Vi köpte en Sminkspegel med leksaks smink till henne vilket har varit en succe hela dagen!

Vi tjuvstartade lite och hade kalas igår kväll.Jonte kom ju med en perfekt present,Pippi peruken!!! hon hade den på sej hela kvällen och speglade sej 100 ggr.



Blåser ballonger ;-)  Linda,Patrik och William kom.  Här sjungs det för 3 åringen.
(klicka på bolderna för större bilder)




Melker kom och Grattade kusinen,ballongerna var en hit.

Vi TACKAR för alla fina presenter hon har fått,leksaker,kläder,pengar mm.mm!

Det ska bli ett kalas för kompisarna senare,när huset är klart.Igår var det bara famil

3års kontroll och Bäckenröntgen

Wilma har varit på 3 års kontroll:Vikt:14,2kg Längd:98,5cm. Följer kurvorna perfekt. Vad mer kan man önska? Synen var bra,hon fick kolla på bilder och säga vad det var på dem.Både på långt och kort avstånd,jag höll för ena ögat åt gången.Hon var jätte duktig! Det ända hon missade på var att hon trodde att det var en potta på en bild fast det var en mugg :-)
De kollade också om hon kunde rita en boll,vilket hon kunde efter att ha ritat några maskar först....Hoppa jämfota och gå på tårna.Nemas problemas. + fick hon för att hon kunde alla färger och rita öga,näsa,mun i bollarna :-) Nu är det 1 år till nästa kontroll.

Bäckenröntgen: Igår var jag på den trevliga upplevelsen.Låg som en naken groda och blev plåtad mellan benen,nice. Men jag övertygade mej själv om att jag hellre skulle ha legat så en hel dag än 10 minuter i magnetröntgen tunneln. Så det blev ganska trevligt i allafall.Dessutom var sköterskorna jätte proffsiga,de var inte så att de kollade in om jag hade fixat bikinilinjen eller så,hahahha. Nästa vecka får vi veta svaret.Då ska vi på ett till ULJ.Spännande.

Problem med Kommentarerna

Det går tydligen inte att kommentera på bloggen.Har mailat dem,så de kanske fixas snart!

Mera bilder på ett mer färdigt hus

Wilmas rum e färdigt.Tapeten är ganska brokig om man säger så :-) Marko tycker den är barnslig...hmmm...kan de stämma??


Jonte har skänkt en säng till Wilma,120 bred så den får hon och Pappa sova i om hon vägrar sova själv. Jag och "Malte" tar vår...


Vår tapet i sovrummet.Den är klar nu har jag fått info om. Snart snart snart sover vi där.


Tapeten på närmare håll       Lite vitvaror              Världens bästa/snällaste Mamma/Mormor går loss med alla
                                                                              städverktyg  hon hittar.Allt kommer att skina,I can tell you!

Herren bakom verket

Här är en an herrarna bakom verket.Matias sista semesterdag firades i....Huset! Surprice surprice!
Jag och Linda slirade upp en snabbis och kollade vad som hänt.


Handtagena sitter där,några kvar. De e mitt jobb,därför segar de lite...:-)


Kranen sattes dit igår.Får se vad som kommer ur den....Pappa och L-Å hoppas på nåt helt annat än vatten.



Här har vi lillblomman som mitt i allt blev trött,med mössa och vinterstövlar på...Gullar med Bella och Krokodilen.
2 dager kvar till den STOOORA dagen.

Bröllopsmässa och snälla Farmor och Farfar

Igår jobbade Jag till 14 och sen på Bröllopsmässa med Bodil och Marie,fyllde i alla tävlingar man kunde (och åt godis vid alla montrar som bjöd,eller gick vi kanske bara till dem???) Den var på Alandica (nya kk huset=nice place! jätte fint) Det var riktigt trevligt,skulle vara fint med en till ring på vänster ringfinger....
Var klar vid 16.30. Farmor och Farfar var i huset med Matias och Wilma.Farmor och Wilma lekte och de stora starka karlarna slet som oxar i hela huset.Perfekt med barnvakt-Tack! och perfekt med frivilliga händer!!

Alla är så snälla med oss (Speciellt Mommo,Moffa,Farmor,Farfar och Jonte) så vi vet inte hur vi ska  kunna betala tillbaka allt jobb, Måste komma på nåt bra,kanske ni får skriva en önskelista :-)

Snart ska vi gå och väcka Matias,sen drar vi upp till Sunny hills...igen.....:-)        

Köket och lite annat smått och gott

Så här långt har killarna hunnit med köket,alla skåp är uppsatta,men som ni ser är det ett å annat som ska fixas runt om kring.Glas luckorna ska få en frostad look,med de måste vi fixa själva för det fanns inte till de här skåpen. Handtag ska också skruvas dit(52st....)mm.mm.


Wilma och Bygg herren i köket.


Grovköket har de fixat lite på i dag,här ser ni en glimt...


Badrummet är klart,lite lister och mjukfog saknas men annars e de färdigt.


Dressingroomet har fått fler garderober och hyllor... riktigt oredigt just nu men de får väl jag fixa i morgon :-)

Lillan blir snart Stor

Det är mycket hus,hus,hus just nu,stackars Wilma,hoppas hon inte känner sej bortglömd...Nästa vecka fyller vårt lilla troll 3år.Känns konstigt...3år???fort gick det... Kalas ska vi hinna med i allafall å många paket ska hon få :-)

Måste sätta in lite gull-bilder bland allt hus tjat :-)


En av favvo klänningarna,monster klänningen. Får hon välja själv så blir det klänning alla dagar.


Pappa får sej en redig PUSSS! SMACK!


Till Stockholm med miss Gevalia

Igår var jag och Mamma till Stockholm och hämtade mer grejer,Ikea garderober ock dyl.(Mikaela kom på smeknamnet eftersom hon förser alla våra byggare med mat och kaffe på dagarna :-))
Lite annan shopping hann vi med också.Wilma och Melker fyller ju år snart så de blev lte presenter till dem osv. Vi hade Mammas och Pappas skåpbil,Pappa hade kollat att garderoberna skulle få plats men när vi väl skulle ha in dem i bilen var de lite för långa...Vi fick alltså köra med öppen dörr...Så resten av dagen fick en av oss sitta i bilen medan den andra var in i någon butik....HAHA de e nog bara vi som lyckas med de!



Grabbarna har hållit på i huset,dom e så jäkla duktiga å effektiva.Skulle borda döpas om till Byggare Bob hela bunten. Det här är köksstommarna som jag har varit med och skruvat.Det har gått några dagar sen dess så det är nog mer färdigt nu.Ska åka upp och kolla läget i dag.

Mamma och Pappa åker hem till Kumlinge i dag,han är klar med badrummet nu så jag har sagt att han är befriad från resten av huset.Han undrade varför han inte får vara med och göra det roliga??? så jag antar att vi ser honom här inom kort igen....:-) Jonte har skruvat lådor och skåpstommar,han hjälper gärna till,vill nog att vi ska flytta snart... Lars-Åke har varit med i svängarna i 2 dagar,kommer idag igen.Hans position är som Willys i Bygglov säger han-Allt i allo.

Nu ska jag göra mej i ordning för jobbet (jag jobbar ju faktiskt lite också fast det inte verkar så....) Jag vaknade liksom 1h före klockan skulle ringa,hur typiskt är inte de då??? de var samma sak i helgen när Wilma var på Kumlinge och jag hade 3 sovmorgonar i rad...vaknade kl 06.30-07.30. varje morgon....IRRITERANDE. Vilka problem jag har alltså....:-)

Köksstommar

Idag har jag haft min aktivaste dag i huset sen de kom. Har tillsammans med Mamma och Wilma skruvat ihop 8 st underskåps stommar dvs.alla utom de till köksön. Ikväll skruvade Jonte och Jag ihop överskåpsstommarna =8st.Mina fingrar är någon ömma och jag är något trött.Pappa har fortsatt med badrummet och Matias har hållit på med elen.Bara alla grejer vi har beställt kommer snart så kan vi nog flytta in inom kort.... I wish i alla fallllll.... Jag har glömt att ta kort idag.Typiskt.Kanske kommer ihåg det i morgon...

Sov gott

Wilma och Köket har kommit hem!

Nu har Wilma kommit hem,de har varit skönt men lite trist på samma gång att hon varit borta. Har ju kunnat vara i huset mycket mer och det har varit kul! Tack Mormor och Morfar för att ni har brottats med våra älsklingar hela helgen!

Nu när köket kommit lär det ju finnas lite att göra så nu borde man väl vara där hela tiden...


Pappa fick agera som Lillagubben mitt i allt köks bärande,men vad gör man inte för sessan???


De va många som var delaktiga i köks bestyret,Tack till alla ! Matias farbror med fru tittade in på väg till Föglö,Matte har varit med hela dagen,super snällt! Farmor, Farfar,Mormor,Morfar,Jonte och Daniel har också hjälpt till.Snabbt och smidigt låg köket i huset...


Så här såg det ut,ordning och reda!Nu e de bara att börja skruva!

Skruva Skruva Skruva Städa Städa Städa

I dag har östernäsborna hjälpt oss att skruva lite garderober mm. Många Tack till er! Jag och Matias har  varit i huset från kl.11-20 (med en liten matpaus) Har fått ganska mycket gjort,mest städat och röjt.Köket kommer i morgon så då ska de finnas plats.Annars har vi dammsugit,primat,gummat,flyttat grejer,skruvat inredning i garderoberna mm.mm



Hmmmmm...Hur ska vi få dit den här skåpdörren???? Efter att 3 kloka huvuden fått fundera lite så fick de upp alla fyra :-)


Team Work!                         Matias Gummar    Lite garderobs inredning

De händer grejer hela tiden, och nu när köket kommer blir det nog ingen rast och ingen ro...De börjar lukta inflyttning tycker jag....:-)

Lite mer bilder från huset

I veckan har Jonte varit delaktig i hus projektet,han har blivit lite mer bekant med Ikea garderober... Här står dom i dressingroomet. 2 stommar fick vi inte med oss,irrriterande.Måste åka och hämta dom någon annan dag.



Bara kläderna som fattas...




Här hålller Pappa på med badrummet,Han har kommit ganska långt.Men nu är han hemma och vilar. Vilar och vilar...Wilma och Melker är ju där men han slipper kakel och klinkers i alla fall.

På söndag ska vi hämta köket också! De kom en vecka tidigare å de e ju super. Matias ska ta semester nu så jag hoppas han hinner med en hel del!
Den som vill visa sina muskler kan komma upp till huset på söndag kl.16 och bära lite paket ;-) alla är välkomna!

Då var V.30 avklarad....

Nu ser jag ut så här....de bara sväller å sväller...:-) (lite här å där...hmmmm) Annars e allt ganska bra just nu,jobbar lite mindre vilket e skönt för min rygg. Om två veckor ska jag på röntgen då
får vi veta om de blir vanlig förlossning eller k-snitt.Hoppas på det första. Ska börja gå på kontroller lite oftare nu,känns bra.



Nu ska vi åka till Indigo på Sushi kväll....hoppas dom serverar burgare också :-) Man måste passa på när man e barnfri.

Tjohooo!

Golvet i Vardagsrum/Kök klart!

Igår och idag har både Pappa och Lars-Åke (Matias Pappa) Jobbat i huset. L-Å har lagt in golvet så nu är det klart. Pappa håller på med badrummet fortfarande,de e många svordomar kan jag säga,han är lite lätt trött på kakel och klinkers just nu...Grrr... Men det blir fint! Innerdörrar har de satt upp mm.det liknart mer och mer ett hem för varje timme som går.

Ikväll ska jag åka upp och se om jag kan göra ett handtag. Wilma ska nämnligen åka till Kumlinge med Mormor och Melker.Hon ringde och erbjöd sej och ett sånt erbjudande kan man ju inte tacka nej till! även om 3 dagar är ganska länge... Hon får det säkert roligt där,de e lite mer action på Melker och mommo än morsan just nu...



Golvet! Kommer snart in fler bilder,har bara inte haft tid....

IKEA,5 timmar på en SÖNDAG =halv kul

Igår var Jag och Matias på Ikea i 5 timmar... Ganska kul ända tills vi skulle börja plocka ihop allt som stod på våra packlistor som var två A:4 sidor långa. Garderober och Grovkök. HoHo. Anders,Matias kompis som bor i Stockholm kom och hjälpte oss.Annars skulle det aldrig ha gått. 6 vagnar fulla med grejer och då fick vi inte med oss allt... Såååå de e bara att åka igen,hehe. Konstaterade att det inte existerar någon finanskris på Ikea i allafall. Nästa gång tror jag att vi undviker en söndag...

Annars har det hänt en del i huset i dag:Några dörrar har kommit upp,Kakel i det större badrummet också.

Han sliter å sliter...farsgubben.(klicka på bilderna för att se dem större)

Matias och Jonte är där just nu,Jonte skruvar upp garderober och Matias lägger in parkett.Vilka killar jag har... ;-)

Tjejfest i Kajtovik

I Helgen bjöd Milla på en redig tjej fest,mat,dricka,snarre och olika lekar. Riktigt kul! Vilken värdinna! Huset var tipp topp och hummöret också! Hoppas vi inte drog ner allt för mycket!



Här har vi henne!Värdinnan. Go å Glad!



Här har vi ett gäng till.Bodil,Mikaela,Me,Madde,Lina,Lale,Jessica och Maria. Vart inget sjöslag (3 gravida...+några som var lite krassliga) Men de brukar inte behövas så mycket dricka för att få fart på de här gänget,eller hur Madde???!!

Längtar redan till nästa fest!

I dag kommer golvet i allrummet på plats

I kväll har Ian varit snäll och kommit och hjälpt oss med golvet.Han är effektiv,över halva rummet var klart när jag var upp och kollade läget.



Här har han just börjat.





Här har han kommit lite längre... Elen är klar i lilla badrummet,det fixade Matias i kväll,nu är det lite andra el grejer som ska fixas.

Bastun e klar!

Kl.00.00 i natt blev bastun klar! Jag tror faktiskt att vi har "anställt" den bästa byggaren man kan ha.Min kära Far,han jobbar som F-n och är väldigt billig :-) I och för sig har vi inte fått någon räkning än,meeen jag tror att den blir ganska förmånlig...



Wilma-testpanelen,testar,mycket bra men lite kall :-)



Fogarna är på plats också,man ser väl inte så mycket men klart e de i alla fall!
Nu har han åkt hem till Kumlinge för att åka på jobb i morgon. Då får han passa på och vila lite ;-)

Tack Tack snälla Pappa!

I kväll fortsätter det gå framåt,då kommer killen Pappa har anlitat till det andra badrummet. Vad Matias ska hitta på får vi se.

I huset har det också hänt en del i dag.

Golvet är inlagt i lilla badrummet.Nu är det bara fogar som fattas. Det är ju brunt och vitt,men på bilden ser det ganska grått ut.






De har också börjat lite i det större badrummet.Jobbiga plattor tydligen och för få...Irriterande.Måste beställa mer i morgon.




Å här har vi lilla bastun som har fått en liten bänk :-) inte klar än men jag antar att de inte tar så länge...


Helgen som gick...

I helgen har fam.Pettersson varit här.Vi grillade korv vid huset på lördagen.Alla barn sov utom Wilma och Melker.Fick inte ens ett litet foto på de andra barnen.... På fredagen var killarna ut på kalas och i Lördags var det vår tur. Vi var till Dinos och åt,sen en sväng till Indigo.Mycket trevligt!



Korven gick åt som smör,fint att grilla på vintern!



Melker blev hungrig,                Mor och Son,så söta så!
Wilma matade som ett
riktigt storasyster proffs

(klick för större bilder)

RSS 2.0