I morgon ska Malte döpas

I morgon ska Dunderklumpen döpas, Malte Matias Karlsson blir hans namn. I sjöfartskapellet nere nid sjökvarteret ska det hela gå av stapeln.Elin,Benny,Linda och Ramona ska bli Faddrar. Efteråt blir det kaffe och tårta hemma hos oss. Endast närmaste familj och Faddrar denna gång.
På kvällen förvandlas festligheten till "Inflyttnings Middag" för de som har hjälpt till med huset osv.+några till.
Wilma har varit hos Mormor och Morfar på Kumlinge i två dagar så vi har hunnit,städa,handla,fixat med maten,klippt gräset mm.mm.
Matias håller på och ser över sin kostym som senast användes på Bodil och Nisses bröllop...men den ser mer ut som om den har varit på gris/rave fest...typ...eller nåt liknande...:-) Han kom just och meddelade att skorna ser ut som i nyskick,vilket jag tvivlar på,eftersom de nyss var dränkta i nåt som liknar gul stearin eller currysås...MUMS... Nåja...de e ju trots allt Malte vi ska titta på :-)

Nu ska vi gå och lägga oss så vi e pigga å glada när sonen får sitt namn :-)

Återkommer med bilder om dessa festligheter,God natt!

Mama/bebbe träff

I dag har vi varit på mama/bebbe träff hos Pernilla och Rasmus. Massor av Mammor och ännu fler barn. Pernilla var en utmärkt värdinna med mycket fin smörgåsbuffe+annat smått å gott.
Kul att träffa andra Mammor och bebbar.Den ena mer amnings dimmig än den andra :-)

Malte med några av sina kompisar.Valdemar,Elin,Malte och Wilmer.
Ska bli kul att se alla barn växa och utväcklas.

I morgon ska vi till Barnrådgivningen och se hur mycket Malte har växt,intressant.Han måste väga en hel del,för min rygg håller på och går av så mycket jag  bär på honom.En riktig famn kille.PHU. Återkommer om besöket. God Natt!

Hej då Kusinerna!

Idag åkte Wilma och Maltes kusiner hen till Madrid.De var här i måndags och lekte av sej.Nu ser vi dem inte förän i jul :-(
Här sitter de hela bunten i Wilmas "koja". Maya,oscar och Wilma hade kalas där inne,mysigt.

Tråkigt att ni bor så långt bort,men tur att det finns skype,vi ses på den!


Det ser ut som om Malte drar Oscar i håret,men riktigt så busig har han inte blivit än :-)

Lunch på äventyrsgolf banan

Här om dagen var vi till Lillaholmen med Sanne,Isak och Robin.Efter det vart det lunch på äventyrsgolfen.Nice med sofforna man kan slappa i där.Barnen tycker de e kul också...lite för kul kanske...hmmmm...de slög kuddar lite hit å dit.Men de gillade maten och de gjorde me stora med.Sen vart de häng på stan resten av dagen.



Robin,Sanne och Isak väntar på maten


Malte "dunder klumpen" Karlsson tyckte tyvärr att Mamma skulle äta sin mat ganska kall och med honom i famnen... ungefär som vanligt...morr... Tur att du e lite söt mellan varven...;-)

Stockholms resan

I lördags var det Stockholm som stod på chemat.Hela familjen drog iväg.Moster Mikaela följde också med med STOR bil för att vi skulle till Ikea.Men så blev det inte... Det började spöregna när vi körde av färjan och efter ett tag ringde Moster och sa att hon hade fått vattenplaning och kört in i ett vägräcke,vi skulle stanna när vi såg henne.jaha ojdå tänkte vi och fortsatte... Efter ett tag såg vi en brandbil,en polis bil,ambulans....men här kan det väl inte va? Det lät ju inte så farligt... Men jopp,där mitt i smeten stod RBS hyrbil med Moster i,omsvärmad av en massa snygga poliser och brandmän:-) Allt gick bra med henne men de va värre med bilen...Så Ikea besöket vart snabbt avklarat(Till Matias lycka)

Annars var dagen lyckad.Wilma och Malte skötte sej exemplariskt.


Wilma gillade att få köpa lördagsgodis i taxfree....


Moster ligger i ambulansen        Maltes första                Wilma och Matias
och kollar blodtrycket,de             Stockholms resa          väntar på Rolfen
konstaterade att hon var
i topp skick!

Glass kalas

I Fredags var Mikaela,Melker och Jonte här på glass  kalas. Jonte lärde Melker äta glass,han har inte tyckt om det tidigare men nu är det kört! Glassbilen är nog snart en favorit.


Tre glass monster                                                                                                     MUMS



Två glass monster till,mums filibabba!                                                                                       


Kalas Fika hos Linda i underbart väder

Linda fyllde år här om dagen och igår blev vi bjudna på kladdis i trädgården,hur mysigt som helst.Bra med en spontan fika annars skulle vi bara ha slitit med nåt på huset...


Wilma myser med födelsedagsbarnet,Linda är en klar favorit hos Wilma.Nya kläder som handlades i Stockholm  i lördags.Ska göra ett inlägg om det senare...en spännande dag...



Fika sugna gänget.

Efter detta kalas åkte jag hem och drog på mej träningskläder(hör och häpna)detta har inte hänt på ett år...Så åkte jag och Erica till Vikingahallen på core/styrka och körde slut på oss i en timme.SKÖNT.Ska försöka med det nu,en dag i veckan till att börja med,för jag och Wilma ska också börja på gymnastik,8 september.Kul! Då är man ju redan  borta två dagar i veckan och nån gång måste man ju va hemma...


Gullungar

Ganska ofta tycker jag att mina dagar här hemma är ganska jobbiga och oglamourösa men just i dessa ögonblick,när storasyster å lillebror myser och bara är super snälla,så struntar man i om det är jobbigt och oglamouröst mest hela tiden...Jag har ju trots allt det bästa en frisk prinsessa och en frisk prins... löööv U 2!





Vi har hängt med Ramona och Arthur idag också,först lek i park sen Svarta katten lunch hemma hos dom.Sen vart det lite lek,här e kidzen samlade i soffan.Wilma undrade om Malte skulle vara tiger idag när jag klädde på honom i morse....Vad exakt menar du???undrar man då....

Idag har vi sålt våra Coldplay biljetter också...buuuu...För er som inte vet så fick jag 2 biljetter av Matias i födelsedags present (i februari)COLDPLAY är ett av få band vi båda gillar så de va ju en perfekt present....meeen...vår lille son vägrar ta flaska så vi kan inte gå.Så himla typiskt,men vad ska man göra?
Bra är i allafall att vi fick dem sålda på Blocket i dag.För samma pris han köpte dem dessutom,skönt. Nu ska jag komma på vad jag vill ha i stället..hmmmm...kul:-)

Vad händer mer? vi håller på och får grannar,första våningens element till deras hus har kommit idag,ska bli kul med lite barn här gatan.De har en tjej som är 5 och en kille som är 2.Tjejen har redan varit här och ätit middag en gång,Wilma och hon kom väldigt bra överens så de e kul!

Tjao!


En skön dag

I dag har Ramona och Arthur varit här med oss.Wilma tycker om att leka med Arthur,då får hon styra å ställa ganska fritt :-) Men snart börjar han väl styra å ställa tillbaka å då kanske de blir andra bullar :-) De har lekt i sandlådan,plockat bär och kollat in Svenssons grävskopa....Arthur=lite smått impad.


I



Mamma Ramona och Arthur spanar in Grävskopan....helt sjukt cooolt liksom.


Min finaste lilla Wilma plockar lingon bakom huset.Gullis.
Hon skulle göra det igår också,själv.När jag efter en stund skulle gå och se efter hur det gick för henne stod hon och målade vår svarta stupränna vit.Med nån pensel hon hittat i Pappas pytsar bakom huset.Snyggt.Tur att färgen är vatten löslig.Rackar unge.

Malte härjar på,han ser till att hålla mej sysselsatt. Vill bli buren hela tiden,ser han inte mej så  skriker han sej blå/lila...Kul...:-) Mammas pojke,eller???

Grattis Linda!!!

Idag fyller Linda år,STORT Grattis till dej!!!Hoppas du får en super dag!
Bilden är tagen på 30 års kalaset för 1år sen,de roligaste 30 års kalaset jag varit på.
Man kände sej mer som 18 än 30 och de var det nog fler som gjorde :-)

Tjoooohooooo!!!
Hoppas vi alla kan ses snart igen,de e sååå kul med lite tjej snack,mat och helst en massa dryck!

Kram från mej!

Lek Malte

Malte blir bara roligare och roligare för varje dag som går.Det tycker Wilma också... Här får ni se hur vi sysselsätter oss på dagarna.


Gääälna Malte...tjooohooo!!

Idag har han också vänt sej från mage till rygg 3 ggr på rad
och då kan man väl säga att han kan de... här är han in action.


Gymet börjar bli lajbans.


Wilma leker gömma Malte under trasan....                                     gömma gömma          tittuuuut!


Ungefär de här håller vi på med + lite till...tex.ammar, sover,spyr,blir ner spydda,byter blöjor,tvättar,bloggar ibland,ammar lite till,städar,fikar,leker med andra barn,skrattar,strider,ammar lite till,lagar mat,äter,promenerar,försöker göra nåt på huset,ammar lite till,lägger barn,slocknar.Typ.HaHaHa. fullt upp kan man säga.

Finns de någon som känner igen sej??

Skön helg på Sjön

I helgen var vi till Föglö och då var det Notholmen som gällde.Jag har inte suttit i en båt på hela sommaren så det var hög tid!Det blev också Maltes premiär tur.
Lördag kväll grillade vi hos Bromarks vid deras blivande stuga.Super nice.Vi kommer gärna igen!


Hela lilla familjen


Kapten Oscar                 Mama å Malte                Wilma &Oscar fiskade spigg
                                                                              och en snorgärs...


Gullisen gillade våra lata dagar till sjöss


mys i pappas famn           go å glad                         bara jätte söt

Nu är vi hemma igen och skönt är det också,men om de e vi som vinner miljonerna på lotto i helgen så bli de båt köp och säkert en stuga också ;-) man kan ju alltid drömma...

Malte

Tänkte bara skriva lite om Malte... Han är lite över två månader nu och växer så de knakar (som ni ser),han är totalt orutinerad,jag har inte sett susen av någon rutin över huvudtaget.När han är arg så skriker han så han blir blå-lila,det gör han ganska ofta... men det går över ganska snabbt.När han är glad så skrattar han med hela kroppen,och de gör han också ganska ofta. Han total vägrar ta både napp och nappflaska.Har prövat alla nappar och flaskor vi har men Nej Tack.

Såå ni som känner våra barn kan konstatera att han och Wilma inte är lika på ett enda sätt...
Hon har varit liten från första början och växte lååångsamt men ätit allt hon fått i munnen.Hade rutiner från första stund(nästan i allafall) och älskar nappar. Wilmas hummör är väldigt jämnt skrattar inte ihjäl sej åt saker men gapar och skriker inte så mycket heller.

Ganska intressant att se hur två barn som är stöpta i samma form kan bli så olika.Ska bli kul se hur han utväcklas,han är ju trots allt bara 2 månader.


Här har vi den skrattande gaphalsen!

ps.Just nu har Wilma snott maltes napp och ligger och tjuv suger på den i ett annat rum...morrr...hon har dessutom börjat suga på tummen...det lärde hon sej av Molly i midsommras....suck. Man har liksom fått en bebis till...jiiihaaaa! ;-)

Bodil och Nisses Bröllop

I Lördags gifte sej Bodil och Nisse.Bröllopet var hur fint och roligt som helst.Bruden bjöd på sej själv till 100 % precis som på möhippan.
Jag fick äran att fixa henne i håret och Sandra gjorde en jätte fin make-up. Så här vacker blev fru Wiklund.


Snyggingar!


Lilla Leia var självklart näbb. Bodil-du var verkligen så himla snygg.Håret,sminket,klänningen,väskan,buketten och för att inte tala om skorna ;-) Allt satt perfekt!

Några stiliga brudar till.            Å några snyggar killar.


Vi har varit på ett bröllop till.Men har inga bilder från det,de bilderna är i Svärmors kamera.Typiskt. Det var i alla fall Matte och Annicas bröllop som också var jätte fint.Många fina tal och en super gullig sång som lilla Alva(5år) uppträdde med inför alla gästerna.Imponerande.

Kul att vi fick komma på era fina Bröllop!!!

Stefan och Maddes bröllopsfest.

På kumlinge  var det också fest...
De gifte sej i Thailand i vintras och nu vart de fest.


Brudprert och 30 åringarna


Jag,Malte och Raisa             Wilma och Nelly              Melker,Mormor,Nettan,David och Mikaela

Kusiner överallt!

Hemma efter Semestern

Nu har vi kommit hem efter semestern.Den har gått i skärgårdens tecken.Föglö och Kumlinge.Givetvis.Det har mest varit kalas och barn under två tre veckor.70års kalas,60års kalas,2st bröllop och en bröllops fest.Var till åbo en sväng och köpte en större bil,vilket var på tiden.Audin började bli nååågot trång.Nu blev det en Honda CR-V.Mycket nöjda.Stor och rymlig.

Kusinerna har  lekt och haft roligt.Hängmattan hos Farmor och Farfar är bland det roligaste.Pippi på Bentes var också en hit.
Matias farbror fyllde 70 och Svärfar 60.Fina kalas båda två.


Här är 60 års jubilaren.Svärfar och Svärmor.Så stiliga så.

Middag med hela Föglö gänget

Bus i hängmattan.Maya,Wilma och Oscar

Oscar och Wilma utanför villa villerkulla på bentes

Största kusinen och minsta kusinen.Teresa och Malte.

Malte har förresten fortsatt växa. 6475g är han uppe i nu. Samma som Wilma vägde när hon var 4 månader.hihi.

RSS 2.0