Från RYGG till MAGE

Maltes utväckling fortsätter,idag har han svängt sej från rygg till mage.Från mage till rygg har han redan klarat av. Nästa steg är väl att lära sej sitta :-) Han såg något förvånad ut när han plötsligt låg på mage.


Lilla gulle va duktig du är!!!

Mat äter han varje      Så här glada var vi
dag,mumsar i sej         på 4 månaders dagen!
allt han får.
Blöjorna ser ut
där efter,hoho.:-)


Idag ska jag vara hemma å städa mm. Tänkte hoppa över promenader och träning resten av veckan.Han nåt i halsen som inte e bra,har egentligen känt det från och till i flera veckor men det är först nu det börjar göra ont...hoppas det går över snart.

Pappa ska komma och fixa vår garderob i hallen idag också.Ska bli så skönt att få det fixat så det blir lite Ordning och reda.De gillar jag :-)

Har förresten en liten klump i magen idag efter att jag hörde på nyheterna om Tsunamin i stillahavet...Fy va obehagligt. Tänk att det var nästan 5 år sen vi (jag och Linda) var i Thailand och samma sak hände där... HUGA va HEMSKT!



SINGING IN THE RAIN

Wilma har fått ett eget paraply,så hon längtar nog efter alla höstregn. Att få använda paraply och hoppa i vattenpölar,de e grejer de! :-)


Något lycklig med sitt prickiga paraply och ösregn!


"ÄNTLIGEN" har Wilma          Morgon mys i                   I Fredags var vi
också cyklat omkull och         Wilmas rosa säng             på middag till
"skadat" knät. Hon var                                                    Gummis,Patrik
något nöjd när hon fick                                                  och William.Mums,Tack!
ha plåster på knät,precis
som Pappa och Lotta :-)


God Morgon!!!

Malte är Morgonpigg...Han också.En sak som han är lik Wilma på...Tur för han att han är GLAD SOM EN SOL när han vaknar och ligger gärna och diskuterar,skrattar och myser i nästan en timme innan vi masar oss upp. Just nu ligger vi i vårt sovrum med stängda dörrar för att inte väcka M&W som verkar zzzznarka gott i Wilmas rum. (Ibland önskar man att man vore Pappa...)

I Kväll ska vi ha tjejmiddag med pizza,annat mums å en massa tjejsnack,Ska bli sååå KUL,de va länge sen!

Trevlig Helg!

Potatis=MUMSFILIBABBA

Malte börjar bli en stor kille(4månader idag),nu har han börjat äta potatis.I tre dagar har vi hållit på och igår var han helt vild,ville ha mer och mer så han fick nästan en hel dl.:-) Måste göra storkok nu,på typ tre potatisar eller så...:-)


Ser något skeptisk ut...men jäklar va de gick in igår!

Lite annat...
1)Wilma plåstrar om Pappa som kom hem efter en cykeltur i skogen.Han hade tydligen flugit över styre 2 ggr.Hon skulle självklart hjälpa stackars lilla Pappa att rengöra sårena.:-)

2)Wilma rider för första gången på en liten gullig häst som heter Lilly.På skördefesten i Söndags.

3)Moster och Daniel tog med sej Wilma och Melker på traktorsafari.Också på skördefesten


1                                            2                                          3
Klicka för större bilder

Lite sånt här har vi pysslat med.Mysigt med Höst!
Nu ska jag dra några varv med dammsugaren innan Malte vaknar och Wilma ska hämtas!

HELLOOOO!!

De va ett tag sen... Vår laddare till datorn gick sönder i nåt åskoväder men nu har vi fått en ny! Upptäckte att det var ganska skönt att vara "datorledig" så vi får väl se hur täta inlägg det blir i framtiden :-)

Vad har vi hållit på med då??? Varit till Åbo på begravning,via Kumlinge båda vägar,så det tog två dagar.Sen har vi väl mest hållit på med våra vardagliga grejer.Börjat aktivera oss lite mer fysiskt.Jag har ju börjat träna en dag i veckan,ska öka på det till två,med början denna vecka.SKÖNT med lite träningsvärk.Matias har börjat Cykla ute i skogarna igen efter att ha slitit med huset i ett år. Och så går ju jag och Wilma på Gymnastik +att vi har simning varannan söndag med både Wilma och Malte. Jaa efter allt de här är det ganska skönt när det blir Fredag och man bara eee...

jag har gjort en ny grej förresten! testat spikmattan... lade mej på den framför öppna spisen i Lördags och de va tydligen vääääldigt avkopplande för jag somnade efter ca 5 minuter!!! helt otroligt.Utan kudde eller nåt. Matias höll på att lägga Wilma när han plötsligt hörde hur jag snarkade,han vart lite förvånad när han hittade mej på golvet.haha.

Malte har börjat somna vid nio tiden+att han har börjat med napp.Säger bara ett ord-LYX.Vilken skillnad,plötsligt är allt så mycket lättere,skönare och roligare.

Nu ska jag gå och lägga mej,återkommer med nån bild nån dag! Natti.

Lillaholmen med Bodil och Leia

Idag har Wilma varit hemma från parken då hon har blivit förkyld...som många andra tydligen... Typiskt just idag när vi var bjudna på Arthurs 1års kalas.Man vill ju inte gärna smitta ner alla andra. Men då ringde Bodil och Leia,så vi åkte till lillan och lekte en stund(man borde ju inte smitta ner någon när man e ute hoppas jag...)Wilma slocknade i bilen innan jag hann starta den,typ...sen sov hon i 4 timmar!!!! så hon var tydligen ganska trött...
Men det var i allafall trevligt,länge sen sist.


Söta flickor i soligt höst väder




kan man åka till lillan             Wilma i lila,inte
utan att gunga i den här         alla dagar man ser
gungan? svar:nej,inte            det.Men fin e hon
Wilma i alla fall                      i alla fall.

Kul att ses tjejer! Vi får hoppas på fler soliga höst dagar!

Syster och bror myser

Wilma börjar tycka det är roligare och roligare att ha en bror.Man märker att hon försöker leka mer och mer med honom,vilker han är glad över. Och vi också.

.
Idag blev det lite syskon kärlek på soffan.Gullungar


Puss på dej!                         Soffpotatisar

Ett å annat,roligt å tråkigt

Det har hänt mycket de senaste dagarna.Bla. har min morfar åkt upp till änglarna.Efter kort tids sjukdom tog han igår,på Jontes 26 åriga födelsedag sista andetaget.Jag kommer att minnas honom som en liten gubbe med pipan i munnen och glimten i ögat.Som satt på en stol vid sommar stugan på Seglinge och berättade  roliga historier för oss barnbarn.En av historierna handlade om hans frisyr(han var flintskallig)Den frisyren hade han fått när han körde sin snurrbåt som gick så sakotis fort så håret blåste av ;-) Nu får han hitta på roliga historier för de andra änglarna istället. Pratade med Mormor i dag och hon var otroligt lugn och sansad.Jag är säker på att hon kommer att klara sej bra på egen hand,tanten är en riktig tuffing! Det är Matias Mormor också,Ingegerd.Jag är verkligen imponerad av båda våra "Mormorar".Hoppas att jag blir lika cool när jag är gammal tant.
Förresten Mormor Ingegerd:TUSEN TACK för de fina presenterna du har skickat till barnen. Wilma tyckte att Maltes tröja såg lite stor ut så hon frågade om hon kunde få den i stället :-)

Annat som hänt...Som sagt så har Morbror lek Jonte fyllt år,vi firade honom här,hemma hos oss.Han hade med sej tårta och ballonger.Ballonger till Wilmas lycka.

Ballong krig med Jonte slår det mesta.

Mamma/Bebis fräff hade vi hemma hos oss i Måndags.
6st Mammor med sina bebbar.Åt luch och fikade lite,mysigt.

Här hänger Malte med sina polare Luca och Elin


Har varit till rådgivningen idag också. Malte växer som han ska,mjölken han får verkar inte vara fettfri...
7500g 63cm  lång. Snart kan vi börja med lite potatis,ska bli kul och se vad han säger om det.


Mums pelle chillar i soffan :-)

Till sist...Vi har börjat på Familjegymnastik (MGF) med Ann Boström,och det var verkligen toppen!
Wilma verkade gilla det jätte mycket.Det var verkligen super bra,roliga övningar för både vuxna och barn. Både jag och Wilma fick jobba lite :-) Rekomenderas verkligen.Det är för barn från 3-6 år.

När vi kom hem visade vi Pappa vad vi hade lärt oss. Jag är hund och Wilma står på knä på min rygg och sträcker ut armarna.Hon var super duktig.Smidig och bra balans. Vi hade kul båda två,längtar till nästa tisdag.

Hon slocknade som en stock i kväll.(vilket inte brukar förekomma...)Det hoppas jag också att jag gör...

God natt,sov gott!

Skrattat högt första gången!

Idag är det tydligen en "utväcklings dag" för Malte... Han har skrattat högt för första gången :-) I och för sig så kittlade jag och Wilma honom,men ändå...:-)

Sen låg han i gymmet och vips så var han på väg därifrån...Snart börjar han väl krypa och DÅ är de liv i luckan!


För övrigt så har Matias lämnat Wilma i parken i dag och Malte låg och sov när de for, vaknade inte förän efter en timme...Lyx! Hann med hur mycket som helst,tänk att en timme för sej själv kan ge en sån energi kick! Dessutom låg han nöjd å glad i gymmet i en halv timme, å vips så fick man en kick till! Nu ska jag umgås med min son innan vi ska hämta syrran för att sen åka till mommo och moffa på kumlinge!

hej svej!

Nu har Parken börjat!

Efter 3 månader hemma men Mamma och Lillebror så var det ääääntligen dags för parken.I Tisdags drog det igång och Wilma verkar gilla det. Jag och Malte var med första dagen,andra dagen lämnade vi henne för att ta en promenad och idag var hon där i två timmar.Allt går bra,lite protester när jag går men inget gråt =SKÖNT. Det är 16 barn och bara fem tjejer,de andra fyra har gått i parken tidigare och känner varandra så jag hoppas att hon kommer in i gruppen.


Den här roliga bollen blev snabbt en favorit grej.


Annica och Hannes går          Wilma och Filip                  Dunderklumpen
också i den här parken           Uppe i kanan                    hänger med överallt!

Nu hoppas vi på en fin solig höst för vid regn är det ingen park...

Simmade första gången

I söndags var det dags för första simningen.Vi är tio familjer som hyr Folkhälsan bassängen privat.Det gick jätte bra.Malte var jätte duktig och verkade tycka det var kul.Så de ska vi göra fler gånger!


Ser lite fundersam ut...

Ålite annat...

Här sitter lill sessan     Malte gymmar
och gör sej fin en
måndag kväll...   

(Klicka för större bilder)

Malte Matias Karlsson 24.05.2009

Här kommer lite bilder från Maltes dop och vår lilla infyttningsmiddag. Har egentligen inte så mycket bilder från själva dopet,det var Daniel som var vår fotograf och vi har inte fått bilderna än.


Här har vi hela familjen innan dopet.Ganska svårt att få 4 st att titta in i kameran...


Hela familjen +Faddrar       3XGummisar hemma            Snällaste Morfar,Farfar
i sjöfartskapellet                 på fika                                      Mormor och Farmor

Daniel,Ramona,Mats och      Matias och Daniel               Alva och Wilma i ett
Thomas äter god mat           i köket                                   eget litet bord
och dricker gott

En massa mamas och Malte

Tack till alla som kom och firade Malte och vårt hus! Och tack för fina presenter!

Tekniska problem

Vi har tekniska problem med vår andra dator.... och där ligger alla bilder...typiskt. Kan dröja med inlägg som innehåller bilder.Så vill ni se Malte i dopklänning så får ni kolla Mikaela och Lindas blogg...

RSS 2.0