Lillaholmen,hot hot.

I dag har vi varit på lillaholmen och busat med Alva,Oliver,Matte och Annica. De här två rosa Fnittertipporna har fnittrat i kapp.Lekt i skeppet och plaskat i vattnet,Wilma är dock en badkruka ;-)


Söta Små Flickor


Gungat har de också gjort förståssss...man kan ju inte åka till lilla holmen utan en gungtur...

Malte och Jag låg mest i skuggan,han gillade faktiskt det.En stund i alla fall.

tack för en trevlig dag på playan Fam.Jansson/Eriksson!

Våra Gullpluttar


Malte ligger tryggt och säkert i storasyster Wilmas famn.Gullungar.


Far till alla barnen:-) Tror dom mest liknar honom...

Bodyn som Malte har på sej har han fått av sin gammel moster Bitta,den passar perfekt dessa stek heta dagar,Tack!

På tal om stek heta dagar så har Malte inte varit helt impad av dessa...lite för varmt,sovit dåligt på dagarna,vill helst ligga i mammsen famn,inne,i skugga...hmmmm....Jag säger som Marie...vi får inga rynkor av solen i allafall.haha.alltid nåt :-)

Teater

I fredags var vi på teater,Tuppens minut.Pettson och Findus-ganska rolig faktiskt.


Eftersnack med Findus men Wilma blev lite blyg...Malte var så där lagom intresserad...

Sen gungade vi lite  i Engelska parken,Något nice väder,det är sååå skönt med sommar!

Malte Växer

I förrgår var vi till rådgivningen med klimpen :-)
Han går stadigt upp i vikt nästan 1kg på två veckor och 2,1cm på längden :-)
Nu väger han 5,140g och är 56,1 cm lång
Så allt e som det ska!



I kväll ska vi på Teater.Pettson och Findus ;-) och så tar vi väl en sväng ner på stan å ser om det börjar bli nån öspels stämning!

Gullisar

Wilma har äntligen gått me på att hålla i Malte.Så här gulligt vart de!


Storasyster och lillebror. liknar de på varandra? jag tycker nog inte de.



I morgon blir lillfisen 1 månad. Lite mumsig har han allt blivit...


Tuff kepa fick han av gammel mommo och moffa.Tackar för den!

Nu har ni blivit lite uppdaterade igen.Kan dröja länge till nästa inlägg...tar tid att ta hand om två kids.

Fortsatt trevlig sommar!

Wilma kan Cykla själv

Nu har Wilma lärt sej cykla själv(med stöd hjul),Altanen blev ett utmärkt tränings underlag,så nu får man akta sej när hon kommer dundrande :-)


Morfar och Malte

Morfar och Malte,några dagar före Midsommar.Jag tror att Morfar hoppas på ett till Traktor och Bil galet barnbarn. (syftar då på Melker,inte på Wilma.Hon plockar hellre blommor ;-)


Lite bilder från Midsommar

Lillaholmens midsommar stång


Sång och dans runt stången.Lite för nära barnens mattider så föräldrarna tyckte nog det var roligare :-)

Molly och Wilma minglar :-)  Tre pinglor                      Linda och Wiliam på 1,5års dagen

Några av gänget


Pappa dotter bus       Malte omringad av pinglor



Veckan som gick...

Då flög en vecka till förbi...hoho va snabbt det går. Det har varit Midsommar och Fam.Petterson har varit här.Det har varit full sula hela helgen.6 barn och 8 vuxna,samtliga barn under 4 år.Behöver man säga mer? :-) Totalt kaos ibland,men för det mesta roligt.
Vi var till barnens midsommar stång på lilla holmen på fredagen,sen middag hos Linda Patrik och William.På Lördagen var vi hemma hos oss,då kom solen fram så mesta dels befann vi oss ute.God Mat å glada prickar fanns det i överflöd. På kvällen Spelade vi spel efter att ha lagt alla barn i någon knut.

Wilma Status: Har lärt sej cykla själv (men med stödhjul och på altanen)
Malte Status: Har varit lugnet själv,sover för det mesta och njuter av livet.

Nu vaknar han....måste gå.
Det går förresten inte att lägga in bilder,får göra det senare....

Första utflykten,själv med barnen...

Matias har börjat jobba.Jag har klarat av två dagar själv med barnen,phu.Det är lite annorlunda.Malte har varit snäll men tyvärr väldigt pigg...så han har knapps sovit nåt på dagarna,mest ätit och velat ligga i famnen.Det blir ju lite tråkigt för Wilma,men det har gått ganska bra ändå.Första dagen var Sanne,Isak och Robin här och busade.Igår var vi till lillaholmen med Arthur,Ramona och Arthurs syster+Kusin.Wilma ville som vanligt bara gunga på den stora gungan,den här gången fick hon lite sällskap :-)



Arthur har nog en perfekt storasyster,fungerar tom. som ryggstöd.Arthur ligger som en kung i Wilmas famn!


Sen vart det glass,den nya Italienska som finns på lillaholmen,Såg god ut,men...Wilma fick äta upp min också....


Här har vi lillfisen,som ändrar från dag till dag. Babysittern har blivit en räddare i nöden. Lite gung i den så blir han för det mesta ganska trött...

Nu ska vi börja göra oss i ordning för Maltes första Föglö utflykt.Sov bort det första avgången vi hade tänkt åka med,men nu måste vi väl börja pallra oss iväg.

Får se när nästa inlägg blir av,det finns liksom inte lika mycket tid just nu... Hej Hopp!

Ett tag sen...

Hej Svej!

Har konstaterat att det inte finns så mycket tid för bloggen sen lillen anlände....Inte efter att han började göra väsen av sej i alla fall :-)Han har börjat markera att han existerar med bla.magknip-not så kul...Igår var en mindre bra dag,idag är det en jätte bra dag.Så det är lite varannan dag verkar det som.
Wilma har också börjat visa att hon har lite blandade känslor om att få en lillebror...Inte så jätte roliga utbrott att handskas med för hennes föräldrar,hoho. Ibland kan man bli riktigt svettig.Men hon måste väl också få avreagera sej.

Vi var till rådgivningen Igår och inte undra på att han skriker ibland,så mycket som han växer.... mätstickan visade på 54cm (50 när han föddes) och 4265g. Så de går åt rätt håll!



Här har vi fångat honom med ögona öppna,har lite svårt att fokusera blicken än,men de kommer väl.

Vad har vi annat pysslat med? Matias har haft Pappa cognac,en riktigt lyckad och trevlig sådan,vad jag har hört i alla fall... Vi åkte till Kulminge med Moster och Melker.Där fick jag all hjälp jag kunde få med kidsen.Man känner sej snabbt otillräcklig nu när det är två som vill ha ens uppmärksamhet. Det är tur att Wilma Älskar att vara med sin Moster
,Mormor,Morfar,Morbror och Kusin så egentligen kanske hon inte bryr sej så mycket om att jag inte ger henne 100% uppmärksamhet...det är väl mest jag som tänker på det.

Matias har fixat lite här hemma också.Bla.speglar i våra dresingroom,Vart nice ;-)

I kväll kommer Farmor och Farfar hit på middag,så nu måste vi börjar fixa med det innan Malte vaknar.

Grattis Farmor!

Idag fyller Barnens Farmor år,grattis kramar till dej! Här ligger Wilma och Malte och myser i en fin filt som hon har stickat till Malte,Wilma har nästan lagt beslag på den...Tack för den!



Idag har jag varit "själv" med Barnen,Matias var tvungen att åka till Sottunga och installera ett brandlarm.Själv å själv,Moster och Melker kom redan i morse med lunchen under armen,Perfekt! + att hon var barnvakt en liten stund så jag kunde åka och handla lite blöjor+ "magknipsdroppar" (till lilleman som har börjat röra om i grytan...) Guld värt Moster,Tack!

Sen kom Ramona+Arthur,Janina+Albin. Skönt att ni kom och diskuterade magknips problem mm.Malte har sovit lugnt å skönt i sin säng i två timmar nu!!! Kan de va dropparna som gjort sitt redan? eller var det ni som tröttade ut honom totalt??

Här har vi en massa glada barn och Babbliga Mamas,Tack för idag!

Jo alltså,Malte som har varit så lugn och "problemfri" fick jätte magknip igår :-( Stackarn kämpade från kl18-00.30 Inte så kul.Nu har vi inhandlat droppar och hoppas att de ska hjälpa oss på traven,vem vill ha ont i magen liksom? och vem vill lyssna på ett barn som har ont i magen? Hoppas de blir bättre.

Nu sover både W&M så nu ska jag passa på å slummra en stund, Hej hopp!

Pysseldag

Igår hade vi lite pysslardag,Jag försökte tvätta å städa lite och Matias började med glasskivorna som ska vara i köket.
Wilma kom självklart med goda råd ;-) Han blev inte helt klar,men de han hann med vart jätte bra!


Här står dom och funderar hur dom ska få till det????                                          Wilma hjälpte mamma lite:-)

På husfronten har vi annars fått upp skjutdörrarna i hallen också,vart också bra men hallen känns lite trång...Men vilka gäster stannar i hallen liksom??

Puss på lillebror

Wilma älskar att pussa Malte på näsan,här lyckades vi fånga en puss in action.
Han får pussar så de räcker,I can tell you!





De två senaste dagarna har Malte varit vaken lite mer,då får man se lite av de små gulliga ögonen... Bodyn han har på sej har Erica m.fam. köpt,jätte fin,Tack!


Hela familjen.Ett av försöken till bild i tidningen...Visade sej vara en omöjlighet...Wilma var sur,sen mutade vi henne med godis och ja,då vart de ju så här...en svart godis i munnen på alla bilder...hmmm... så i dag åkte vi till Ålandstidningen så fick de ta kort på oss.Snart kommer nyan och tar till den tidningen också.Synd bara att Wilma tycker de e hur slött som helst att bli fotograferad,så vi får väl se vad det blir,men då va de gjort i allafall.

På stan fixade vi också flyttanmälan och röstade.Så nu bor vi(på riktigt) på vesslevägen 17 22140 Mariehamn. OCH så har vi skött vår plikt,röstat.Blev lite "påminda" av Farmor igår :-)
Handla skulle vi också men som orutinerade tvåbarns föräldrar som vi är blev de lite för mycket för alla fyra så vi åkte hem.
Nu har Matias fixat det,så nu ska vi laga mat.

Hej svej!

RSS 2.0