Willma säger Heeej heeej till alla!

Titt ut! I helgen firar vi två veckor utan blöja på natten och torr säng!!! Vilken tjej!
Meeen... lite kiss protester har det varit ändå...en i pappas säng när han var i huset och hon i vaket tillstånd...mamma=ganska SUR, ett protest kiss på badrums golvet när hon inte ville borsta tänderna med pappa...OCH ett TILL protest kiss vid matbordet i morse... Pappa=SUUUR. Får se hur det ska fortsätta. Men hellre lite protest kiss när vi e vakna än kiss i sängen på natten...



Hur som helst så är hon ju rätt söt ändå,lilla blomman!

I mogon åker vi till Mommo på Kumlinge med Moster och Melker,de blir kul.Var jätte länge sen.
Trevlig helg!

Den riktiga ytterdörren på plats!

Ett steg närmare inflyttning igen... Nu har vi fått en riktig dörr och riktiga nycklar.Den provisoriska spånskivs dörren
är ett minne blått.Skönt.



Dörren är fin men den där rutan stör mej.... vill ha klart glas i stället... hoppas det går att fixa.

Idag kom Pappa hit och ska börja ta tag i kaklande/klinkande.Han ska tydligen befinna sej i huset större delen av nästa vecka.De e vi glada för!


Söndagsutflykten gick till......hmmmm...Huset!

Här sitter Gullis Wilma i sitt rum,Farfar har gjort golvet färdigt i helgen.Både Farmor och Farfar har varit här.Farmor var barnvakt till Wilma medan jag jobbade igår. Matias och Farfar körde på i huset,full sula!



Ser lite tomt ut...men snart får vi flytta in alla leksaker...



Matias håller på med elen,nu funkar spottarna som de ska i hallen och allrummet,fiint...



Moster,Melker och Daniel kom också förbi till Wilmas lycka! Andra besökare för dagen var Jerker & Tiina m.barn,Bodil,Nisse & Leia. KUL med besök men inte så mycket gjort för Matias...:-)




Melker å hans Moster med den lilla magen spanar in hans tomt,han lääängtar efter att få bli granne med oss sa han ;-)

De va allt för denna gång! Hej svej!

Vi har fått grannar!

Eller i allafall ett grannhus...Vet inte om det är sålt.Det ska i allafall säljas nyckelfärdigt.Andersson&Boman är det som bygger. Är det någon som vill bo granne med oss så är det bara att slå till! Prislappen ligger på Fastighets Centers hemsida.Som hittat ;-) Fint blir det i allafall! och goda grannar blir det! haha


2 rum är "golvfärdiga" i The House!

Nu har Farfar varit snäll,han har haft ledigt i två dagar och då har han kommit hit från föglö för att hjälpa oss i huset.
Lägga in golv har varit hans sysselsättning.2 rum är färdiga,Lillkillens och gästrummet.Wilmas blir antagligen klart i morgon för då kommer han igen.
Tack Tack Tack


Det blir så fint,ännu finare när jag torkat av det en gång...

Brudfixar dag på salongen

Januari är snart slut och alla som ska få gifta sej i sommar börjar boka tid för uppsättning/make up.
Vi har förberett oss lite på saxess,Igår gjorde vi 4st brudar på lotsas men ändå på riktigt,uppsättningar,makeup,blommor fotografering och hela kitet. Av det hela ska det bli ett litet brud album som Anna på G-Foto ska fixa. Detta är jätte kul och vi hade jätte söta,duktiga modeller!



Här är jag med min docksöta modell Claire,hon blev så fin på alla foton...



Malin fixar sin modell Åsa.Sofia och Claire står i bakgrunden. Mina andra medarbetare hade fullt upp på annat håll.

Jag älskar,VILL INTE!!!,ha den röda INTE den gula

Wilma är i en rätt kul ålder just nu, eller...ibland inte alls kul :-)
Det hon säger mest just nu är att hon ÄLSKAR lite allt möjlig... Mest Mamma och Pappa förstås:-) Förutom oss älskar hon: Snoppar och snippor(lite halv kul fick man första gången hon sa det...), Att det regnar,-jag älskar vattenpölar och mina galonisar och så kramar hon galonisarna....,Hon älskar Melker, hon vill klappa han på håle säger hon (menar håret...) Hon älskar blåbär,-dom e gulliga (!!! hmmm...) Ja...jag kan nämna 1000 saker till,men älskar de gör hon, å ofta...

Nästan lika ofta VILL HON INTEEE! den delen av en treåring är mindre kul. Bla. vägrar hon ha den gula haklappen, hon ska ha den röda...STOOOR skillnad... VILL INTE borsta tänderna,VILLINTE pussa å krama om man ber om de,VILL INTE stiga upp ur badet fast hon badat i 1h och ser ut som ett russin. mm.mm.

Vi har börjat träna på att sova utan blöja också, första natten med torrt resultat, i natt vart de lite fuktigt men helt klart godkänt. Snart är ett till "bebis" momet borta.Då är det "bara" napparna kvar...shit...det värsta... och SEN är det bara att börja om... hoho :-) Det första jag ska lära Wilma när lillen kommer är att byta blöja, de får hon fixa.Hon är ju ändå 3 år då :-) hehe.

De va lite om Wilma,annars blir det ju mest huset.Vilket hon också älskar nu... för ett tag sen tyckte hon ju att det var äckligt,de har ändrat och de e man ju glad för!

En dag till i huset

Idag har Farfar och Matias börjat lägga in golv i ena sovrummet. Nu ser man mer hur det kommer att se ut.Vi är verkligen nöjda med valnöts golvet.Tycker det är jätte fint.



Här kämparde på,lite pyssel å knåp vid dörrarna men det löste sej.



Vips såg det ut så här.Lääängtar tills vi får kan gå barfota på golvet med skön golvvärme...



Här har vi ett prov på hur det större badrummet kommer att se ut. Grått golv,en fondvägg med ljusgråa "stavar" och resten vitt.
Vi fick allt kakel och klinkers igår.Linda,Patrik,Thomas med sällskap kom och hjälpte oss bära in allt,de va jätte snällt.Skulle jag och Matias ha gjort det själva skulle väl jag ha åkt in på förlossning och Matias till akuten för ryggskott...typ.



Matias tog dit Wilmas bike idag så ni kan tro att jag har kört runt på henne! Hon tycker det är hur kul som helst.




Lite lego sysselsatte damen en minut ungefär... Nåt måste man ju hitta på om man ska få nåt gjort när hon e med.

Nu händer det väl inte så mycket synligt i veckan antar jag så det kanske blir lite paus  på den bloggar fronten.

Frisörernas Årsfest på Umbra

Igår var det dags igen,årsfest med partyglada frisörer! De va väl bara vår salong som var lite "torr" Jag e ju pregnant,Milla ammar å Erica hade typ ryggskott...men hur roliga???!! Tur att anki höll ställningarna! Hon brukar klara av det ganska bra på egen hand.Men vi kommer igen!Vänta barrrra!



lite mingel före middagen. Cecci,Milla,Anki,Jag och Erica




Festfixarna-Styrelsen som höll i trådarna.Tack för ännu en fest! Erika-vad var det värktabletterna hette?ser ut som om de var i starkaste laget???



Vad vore en Frisörfest utan Glada Fia??? Hon e så gullig hon! Så här gulliga är vi tillsammans...

Kan passa på att be de övriga gästerna om ursäkt också.för om de hade tänkt gå till Umbra och äta en stillsam,tyst,romantisk middag så drog de nitlott... Samtalsämnen som John Holmes och dyl. kom på tal och det var inte med tyst ljuv stämma direkt ;-) Skönt gäng!!!

Wilmas Tapet!

Ha! Jag har lärt mej nåt nytt! (jag e ju faktiskt en riktigt kass data nisse) Har hämtat hem en bild på Wilmas tapet från Designers Guilds hemsida och fått in den på min egen blogg! Herregud,jag har överträffat mej själv... i och för sig har Matias sagt vika knappar jag ska trycka på meeen....de hör väl inte hit!?



Så här ser den ut,kanske lite klarare rosa färger i verkligheten. Hon har valt den nästan helt själv :-) Jag hade ju tänkt mej stjärnor men hon ville ha blommor och så fick det bli! En färgklick i vårt vita hem,precis som hon själv!

Här kommer lite bilder på magen också...

Wilma har varit i målartagen igen och ritat ett konstverk på den stoooora magen.
Fulla 22 v. i dag. Känns som om den kommer ett vara ganska BIG i maj...



Hon bryr sej inte så mycket om att mamma har en bebis i magen,men lite kladd e alltid kul!



Konstverket e klart!



Jamen,va har vi här då?? en liten bebis mage till kanske?? Ibland har hon bebisar där inne och ibland har dom kommit ut... tänk att jag missar alla dessa förlossningar...hihihi

Parkett golvet har kommit

Nu har golvet kommit! Tarkett-viva line valnöt heter det. En liten titt...



Golvet blir rätt mörkt men det tycker vi e fint till vita väggar,vilket det finns ganska många av.
Man ser inte så bra på så här små ytor men...ett litet hum får man ju alltid...



På söndag ska det börja läggas in så då ser man förhoppningsvis lite bättre :-)

Gravid news

Är i v.22 (21+3) Den här delen av graviditeten är något roligare än den första.Den första bestod av illamående, dag som natt,dygnet runt.Alla lukter/dofter äcklade mej=ganska jobbigt. När man sitter på toa och gör 2an och spyr i en potta då e de f-n inte kul att va gravid ;-)
Men nu är det rätt bra! Inte som förra gången dock, men.... helt ok. Magen känns enorm (resten av kroppen också för den delen) men så ligger den lååångt över skalorna också :-)(magen alltså)
Alla värden är bra.Hjärtljudena ligger på 150 typ. Ingen "ägglikör" i urinen :-). Bra blodtryck.osv...
ONT i fötterna efter en dag på jobbet,men köpte ett par arbetsskor i lördags,kanske dags efter att ha jobbat i 9 år...hmmm... Annars verkar allt bra med den lilla 500 grams krabaten som sparkar på där inne.Hoppas det fortsätter så.

Tack å hej!

Mera bilder från huset...

Nu har Matias satt upp "lamp grejer" i Wilmas garderob.Det ska vara glödlampor i de "svarta hålen" så det blir en riktig
Make up loge..hihi...Nu kommer hon väl att spegla sej ännu mer :-) Spegeln ska sitta mellan de där tre grejerna...
Mamma ska självklart ha likadant ;-)






Här har vi dörrhandtagena (innerdörrarna) ett är på plats för att se om de passade,och det satt som handen i handsken.
Raka enkla,rätt snygga tycker jag.




Här är handtaget till ytterdörrarna,också rätt enkla raka saker.Gillar inte så mycket krusiduller som ni kanske har märkt.



Nu är målningen klar! Skönt! Här är hörnet för julgranen,har stått tomt i år men nästa år ska vi väl få dit en...
Genom det vänstra fönstert ser man en skymt av Mikaela och Daniels tomt :-) ganska nära alltså... Ska bli kul när de sätter igång med sitt projekt. Då kan vi sitta på terrassen och titta på :-) ev.bjuda på en kopp kaffe eller så...



Den här bilden är tagen från hallen, inne i hörnet,där det inte är målat ska köket vara.

Elektriker nytt

Nu börjar det synas vad Matias har slitit med under hösten. Det känns nästan som om man börjat inreda när man hänger upp spotar :-)



Wilma ville hjälpa till man stegen var lite skranglig så vi skippade det...



Fyrkantiga spotar ska lysa upp stugan.            Det här ser ni väl vad det är....



Lilla toaletten får två st. lampor

Första dagen med pippi-tofsar!!!

Lilla trollungen kan ha pippi-tofsar!!! Vi var på middag till Ramona,Mats och Arthur i kväll och hon råkade hitta en snodd som vi testade=succe! Hon har speglat sej 711ggr. Äntligen får man börja fixa lite gulliga tofsar.På onsadg ska jag åka och handla egna så att vi kan lämna tillbaka Ramonas.För dom skulle ju förstås med hem...



Så kul är det att tro att man är pippi !



Mys med Pappa innan john blund kommer.... tofsarna ska självklart sitta kvar. Gullisar.

Ett å annat

Kusinerna från Madrid har hittat hit till vårt vinter land! Gissa om de gillar snön??
Igår kom de och hälsande på,en titt på huset hann de med i deras stressiga chema.
Barnen var inte så jätte intressarade av insidan men "gården" var toppen! Wilma älskar att leka med Kusinerna.



Maya,Wilma,Teresa och Oscar



Marko uppe på höga höjder,hoho.Ingen höjdskräck här inte...



Man kommer nära vädret på solberget,det har varit helt otroligt fint där nu när solen och snön har infunnit sej. Så här såg det ut i eftermiddag. Bilden är tagen från Allrummet med det runda fönstret.

Stockholm

I Fredags åkte vi till Stockholm för att handla grejer till huset,dörrhandtag,lampor och annat "kul". Inte en enda partyblåsa den här gången...:-( Beställde badrums inredning och tapet till Wilmas rum.Nu ska hon få en tapet med stooora blommor på,hon har valt den själv,hihi.Väldigt brokig smak kan jag säga...

För Wilma var höjdpunkten besöket/övernattningen hos Anders,Tove,Stina och Sture. -Jag äääälskar Stina och Sture säger hon.



Här sitter hon med Favoriten Stina.

Tack för övernattningen Anders och Tove!

RSS 2.0