Lilla badrummet förjar ta form

Nu är Pappa/Moffa här igen och då händer det lite grejer .Så här långt har han kommit med lilla badummet.
Det vita och bruna alltså.
Matias och han är där just nu,tror att Matias ska sätta upp lite lampor och dyl.



Kul när de händer saker man ser!

Morbror Lek har flyttat in!

Nu har Morbror Jonte "flyttat" in till Wilmas lycka! Nu får hon dela rum med både Jonte och Moffa :-)
Hon kommer väl att tycka det är tråkigt sen när vi flyttar till huset bara vi 3...är van med att det alltid är någon här och leker med henne. Men då ska väl Pappa hinna leka lite mer förstås,så de blir nog säkert bra.



Här har de byggt ett litet lego torn,Jonte fick hjälpa till på slutet när hon inte nådde upp ;-)

Moffa sov i huset i natt förresten...kom hit vid åtta och gick direkt in på toaletten...undrar varför???? :-) Han hade sovit bra sa han. haha 

Är det nu det roliga börjar???

Idag vaknade vi tidigt,åt frukost och åkte sen upp till huset.Konstaterade att det kan va nu jag ska börja gör mitt!
Med världens minsta mage och kroppsvikt slängde jag mej ner på golvet och började skura...



Det var tur att Wilma hjälpte till,annars hade jag nog gett upp ;-) Tro de eller ej men  de va rätt kul! Man får  en kick av att se hur rent och fint det blir! Men man börjar ju längta ännu meeeer...



Lite bättre blev de allt,men de ska nog skuras mååånga gånger till innan det är klart.



Murarna har varit och gjort det sista lagret puts på spisen,så nu är den vit,ren och helt färdig

Pappa ska förresten flytta in i huset...Han ska på fullaste allvar ta dit en säng på onsdag och börja sova där... Anledningen är egentligen att Jonte (bror) har fått jobb i M:hamn och har ingenstans att bo så han måste bo hos oss,vilket innebär att vandrarhemmet böörjar bli fullt... Säga vad man vill om Pappa men fin i kanten är han inte ;-) med tanke på att det varken finns vatten,toalett eller riktig värme i huset... snacka om att offra sej!

Kakling i lilla badrummet

I Går började Pappa kakla lilla badrummet,orkar inte vänta på han som ska göra det,så han gör det själv...



Wilma kollar om Moffa har gjort ett bra jobb....helt ok faktilskt :-) Det blir vita väggar (som ni ser) och brunt golv.
Det här är Wilmas,Lillebrors och Gästernas badrum...

Kalas

I Fredags hade vi lite kalas med Farmor & Farfar,Mormor & Morfar, Moster & Melker. Inget jätte kalas direkt men vi har inte så många sittplatser här i våningen....:-)



Mätta och glada verkade de bli i allafall. Melker blev helnöjd när Wilma bjöd på kaka,men det varade inte så länge innan vi fick syn på att han satt och mumsade på nåt förbjudet.Attans.

Wilma har förövrigt fått tillbaka sin öroninflamation på ena örat...Fick åka och hämta henne från Dagmamman kl.12.00,helt förstörd och slut.Kl.16.00 til HC, jaha en penicilin kur till... hon fick tydligen för liten dos förra gången....suck.Klant läkare.
Men nu är hon på G igen.

TACK för alla GRATTIS mess,samtal mm.

Tusen Tack till alla som kommit ihåg mej i dag!!! Å de e inte några de,jag som trodde att ju närmare 30 man kommer desto mindre viktigt är det att bli grattad...meeeen såååå fel jag har! Kul! Extra tack till Linda m.fam för de fina tulpanerna,de e så fina å våriga :-) Fick också en fin present att Matias...2 biljetter till Cold Play konserten i Augusti + övernattning i Stockholm.Sånt e kul!

Annars har vi inte kalasat så mycket idag,Matias fyller ju år nästa vecka så vi slår ihop kalasena i helgen.

De här har vi pysslat med i stället...



Wilma har testat sina nya bubblor till badet som hon fick av Farmor och Farfar i helgen,dom va poppis!



Sen drog hon på sej badrocken med kanin öron och då måste man ju spegla sej lite :-)
(En present av Mormor,still going strong trots stl.80...)

Matias tog ledig i kväll å de e vi glada för!

Idag skippade Matias huset och var hemma heeeela kvällen.We like.Speciellt Wilma som ni ser :-) Vi har varit till BB och pratat med barnmorskan om Wilmas dramatiska förlossning och hur nästa skulle kunna bli. Barnmorskor är så gulliga,lugna sansade,harmoniska och proffsiga. Men ser nästan fram emot att ligga där och plågas i deras närvaro. Jag har också varit till läkare,för diverse krämpor och han sa att jag var i skick att bli sjukskriven,men jag bestämde mej för att köra några veckor till så får jag se hur det känns då. -Du har ingen mini mage direkt...hmmm...sa han.



Bus med Pappa e kul,för på honom får man hänga och klänga hur mycket man vill :-)






Hallgolvet är på plats i huset också,fogen är inte där men man ser hur det kommer att se ut.(Samma som i köket) Nu har Pappa åkt till Kumlinge,men kommer väl tillbaka om en vecka.

Arbetet fortsatte i kväll...

Matias och Pappa fortsätter va ivriga,efter en pizza åkte dom upp igen.Vi åkte med och var där en timme. Wilma ville gärna hjälpa Pappa att gumma badrummet men de va inte så poppis.



Lite läskigt med spikpistolen som låter illa...bäst att hålla sej nära pappa



Bastupanelen börjar ta form...



Nu har lamporna i vårt dress.room kommit på plats :-) då va de bara resten kvar då :-) Kommer väl inte att ha råd att köpa några kläder när huset e klart...hmmm...

Köksgolvet e på sin plats

Igår la killarna in köksgolvet,de är verkligen bra laganda på vesslevägen 17.De verkar komma väldigt bra överens.
Matias och Pappa började sen kom Lars-Åke och hjälpte till på slutet.
Nu håller de på och förbereder för hallgolvet och bastupanelen. Jag gillar när det går i 120 och just nu verkar det verkligen göra det! :-)



De blir mörkgrått,lite mörkare än vad bilden visar,med svart/grå fog.

Lördags Middag

Igår var det middag med denna liga.Middagarna blir bara ljudligare och större! Någon 7 rätters avsmaknings meny är det ingen större ide att satsa på:-) men lite plock mat passar bra. William skulle nog klara en 7 rätters men de där två andra yrvädrena skulle nog få problem...



Så glada blev de när de fick säga hundskiiiiiiiit till fotografen.



Här har vi de tre juniorerna som fick maten att sjunka lite snabbare. William gjorde nya upptäckter på egen hand den här gången,roligt att se honom gå! Wilma var något nöjd över presenten hon fick av Melker,hårspännen och halsband, Melkers lugna sida ser ni här men när han hittade blixten mcqueen var det slut på friden :-)

Idag är det städning på Saxess som gäller,ska köra upp Wilma till huset,Matias och Morfar kan säkert behöva en hjälpande hand :-)

Glad Alla Hjärtansdag!

Idag är det alla hjärtansdag,så jag skickar lite fina tulpaner till er! Har inte gjort några fina kort i år,har lite annat att pyssla med just nu men de går väl ändå. Wilma gjorde två hos dagmamman men dom ville hon ha själv :-)




Just nu sitter jag uppe själv,alla andra sover.Jag är helt utvilad,har sovit som en stock. Wilmas penicilin kur är äntligen slut så hon har också sovit bättre,skönt.
Igår var vi i Huset alla 4 (jag Matias Wilma och vår nya fam.medlem Pappa, som bor här för tillfället :-) Wilma och Matias primade väggen i köket.Målade typ,de va nog hennes roligaste dag i huset,ville INTE gå hem. När hon var sysselsatt kunde ju jag bidra med nåt också,kändes ju bra...

Wilma på Storasyster Praktik

I dag har Wilma fått prova på att vara Storasyster.Arthur har varit här utan sin Mamma och Pappa så Wilma har hjälpt mej med bla. matning och blöjbyten,vilket hon fixat galant! den okände riddaren kommer att bli så ompysslad så... iallafall till en början...



Här får den lilla grodan lite mjölk,av en koncentrerad Wilma



Sen blev det tv dags,Molly Mus va kul. Wilma behövde lite energi efter matningen så hon fick mumsa på lite banan pengar.




På eftermiddagen bytte hon outfit,till någon slags Pippi (här har dock toffsarna rykt...) När Arthur vaknade fick hon stå för underhållningen!



Melker och Moster kom förbi en sväng,vi hann med plätt kalas och lite bilkörning. Här har vi Pippi och Alfons ute på vift :-) Kusinerna tycker det är kul att leka men det har börjat uppstå lite konflikter ibland....Melker börjar liksom ta för sej å Wilma är lite snål på  sina saker,men det brukar lösa sej för det mesta :-) Kusin kärlek??



Besök i huset

Igår Ringde Erica och frågade om de fick komma och kolla på huset,vi åkte upp och kollade läget.



Wilma fick två ivriga cykelknuffare efter sej,(passade mej perfekt)hon ser lite sur ut på bilden men de gjorde de så bra så när vi satt i bilen på väg hem frågade hon om vi kunde äta lunch med dem i morgon :-)
Anton och Isak är välkomna i helgen igen ;-)



Pappa kom också en snabbis igår och lade in golvet i bastun,lite fog på de där så kan han börja sätta upp bastu panelen :-)

Wilmas dressingroom

Ett steg närmare ett klart rum.Vi köpte några glödlampor på Ikea i söndags (ca.30st) kunde inte hålla mej,  åkte upp och skruvade lite :-)



De kommer att bli ett perfekt litet dressingroom för en liten prinsessa. Bara spegeln kommer dit kan hon börja plocka ögonbrynen,haha!

Man börjar längta mer nu när man börjar se inredningen...men den som väntar på nåt gott...

Grattis ICA 31 år!!!

Idag fyller en kär vän år,det är Ica i Ekenäs som fyller 31 år,GRATTIS!
Vet att du läser min blogg men är ganska usel på att komentera ;-) (fniss)



bilden är tagen i H:fors i Maj när vi var på en perfekt girls weekend,hoppas de snart blir fler !
Kram på dej i dag!

En snabbis till Stockholm

Igår åkte vi till Stockholm,Jag och Mikaela.Vi skulle hämta en badrums möbel som vi beställt.Fick nästan med oss allt hem förutom att badrums spegeln rasade i golv när de skulle ta fram den till bilen....hmmmm...inte alls irriterande när man åker ända härifrån...men de e bara att åka igen :-) Har ju beställt tapeter till Wilma också så de ska ju också hämtas.Vi får ta ut en husmors semesterdag till och dra iväg helt enkelt.



Vi fick en timme över så vi hann upp tii Kista c. för att se om de fanns nåt kul i någon butik,en påse fick man allt med sej hem ;-)


Ikea var med på listan, hittade rätt nice stolar som jag skulle kunna tänka mej,Mikaela testade och vart diekt sugen på ett glas vin...

Man hinner ganska mycket på 4h,de va skönt att åka kl.12,slipper man ju åka så tidigt och att komma hem 23.00 är ju helt ok de också.Antar att de snart blir en resa igen :-)

Då går vi in i V.26

Idag går vi in i v.26 (6månaden för den som inte har koll på veckor)
Magen bara växer och växer,fortfarande utanför den "normala" kurvan.Det både känns och syns... Om det inte är en STOR STARK NORDBERGARE där inne vet jag inte varför jag ska va så stor å tung... Annars är allt bra,förutom vanliga gravid krämpor som åderbråck,ryggont,sammandragningar mm... Lovely.
Har förresten pratat med Dr.Korvela om Magnetröntgen,det går bra att jag går på vanlig.Så i v.32 ska det göras. Känns skönt att jag slipper fobi tunneln.





Annars har Jag och Wilma varit på kalas idag.Bodils försenade födelsedags fika.Mycket trevligt,goda bakverk,glada mammor och barn (+en pappa) Tack för de Bojje!

Matias har kopplat el och nu e de en riktigt slapp lördags kväll som gäller....vilka brukar sluta med att vi somnar på varsin soffa...romantiskt...not...men skönt....yes...

Imorgon drar jag och Mikaela till stockholm för att hämta vår badrumsinredning och till Ikea om vi hinner. Wilma får hänga med Daniel och Favvo Melker medan Matias kör på i huset.

We löööv Penicilin

Nu har Wilma fått penicilin 3 ggr och är just nu på toppen hummör! såå skönt att hon är tillbaka.Något magrare än för en vecka sen står hon och Matias nu och "rockar" till Lets Dance,trosorna åker ner stup i kvarten och revbena petar ut,Meeen (Tony ) hon e GLAD!!! I halgen ska hon få äta och dricka allt hon vill ha.På måndag hoppas vi att hon kan åka till Gretel (dagmamman)och leka med sina kompisar som hon säger att hon älskar...

Huset: Igår och Idag har både Pappa och Lars-Åke varit där och fixat å trixat.De förbereder badrummena för kakel och klinkers. Å de e de inte bara lite meck med verkar det som... hoho.
Vi fick också veta att värmepumpen har kommit i dag och att borrhålet är klart. Snart har vi den riktiga värmen på G!
Matias fortsätter med elen i helgen så då kommer vi en bit närmare inflyttning igen :-)


Stackars Wilma

Inte nog med att Wilma har haft feber i 1v...tror ni inte att hon har åkt på Öroninflamation också??? i BÅDA öron...man blir ju galen.Penicilin i 7 dagar... Hon har aldrig varit så risig som nu,hon e helt slut.sitter bara och stirrar rakt fram,gråter ibland,slumrar en stund,gråter igen och äter ingenting.Hoppas verkligen att penic. biter på snabbt för nu tycker jag synd om henne.Gullis Gumman. :-( Å jag som var så irriterad på henne igår för att hon va såååå jobbbbig å gnääällig,åååångest...tar tillbaka det....
I morgon ska Matias var hemma med henne,då får hon 100% uppmärksamhet av den snällaste Pappan som gör allt för sin prinsessa, då blir hon nog pigg snabbare än kvickt. Hoppas de i allafall...

Hej å kram

(en extra stor kram till Melker som också har fått rött öra...din lilla skrutt,du skulle ju inte bli smittad...;-)

Borrning för bergvärme

Idag har de börjat borra för bergvärme så snart har vi kanske värme i huset.... rediga apparater-inga tandläkarborrar direkt  :- )






Pappa har börjat kakla i grovköket också...så här kommer det att se ut!

Dittan å dattan

Då var det min tur att bli sjuk då... Igår när jag kom hem från jobbet hade jag lite stegring och plötsligt (efter3h) passerade jag också 39 grader...då vart man ju helt slut. kl 01.08 vaknade jag i en vatten säng,typ... lade mej på soffan tog temp. 39,5 gr... åååå....kved mej genom natten,vaknade halv åtta-ingen feber.Skumt.Mina snälla kollegor avbokade alla mina kunder så nu ligger jag hemma med Wilma och blir hjärntvättad av Pippi. Känner mej egentligen inte jätte sjuk men ska vila idag så kanske jag kan jobba i morgon.

Just nu har jag lite tråkigt,så jag lägger in lite bilder....



Wimlan med sin lilla kusin Melker i badbaljan hos mormor på Kumlinge i helgen....



Här väntar hon med spänning på att popcornena ska poppa klart. Åt dock bara ett popcorn så de var väl den dagen hennes influensa bröt ut... Alltså hon har gått ner 1kg.sen i Fredags...Lilla vännen äter ingenting. Nu har hon inte ens sin lilla gulliga bullmage kvar...:-(



Annat e de med den här magen! den växer för fullt.Den här bilden är tagen för ca 1v sen så den är väl lite större nu.
Å störrre ska den väl bli...

Trötta snoriga och febriga hälsn. från familj bacill

Kumlinge Weekenden var HET

Pappa Matias har legat deckad sen i Onsdags,feber,kroppsvärk,hosta mm. Egentligen är det första dagen i dag som han är rätt ok.Jag och Wilma höll tummarna för att vi skulle klara oss och drog till Kumlinge,tänkte att frisk skärgårds luft skulle göra susen,meeen NEJ.Wilma fick feber i Fredags.Rekord faktiskt,40 grader var hon upp i.Då var det hett,på alla sätt. Men med några svidande burana i rumpan så vart de lite fart på henne i alla fall. Lite spring,skratt å bråk orkade hon med,Melker var ju med,då gäller det att haka på. Idag är det söndag och hon är ganska pigg,lite gröna sniglar i kranen och onödigt gnäll men det verkar gå åt rätt håll. Får dock hoppa över den planerade simningen med Melker och William i morgon,synd.

Annars vart de väl rätt lugnt på K,lite promenader,BASTU(-åååå vad jag saknar bastu,de e ju såååå jäkla skööönt...) Mommo stod vid spisen mest hela tiden så mat var det sista man behövde fundera på.I allafall att laga den,att få den i sej verkar inte någon i vår familj ha problem med...Mums. :-) Trevligt var det,men jag tror Mommo tyckte det var ganska skönt när vi (jag,wilma,Moster,melker 2 kattor och Moffa)tog vårt pick å pack och stack till stan igen.Hon skulle städa sa hon...hmmm...fattar inte varför men de måste hon ju få göra om hon vill :-)

RSS 2.0