2 bilder som beskriver Farfar utan ord

https://cdn2.cdnme.se/666183/7-3/pic_512867d89606ee67d482a130.jpg" class="image">


Farfar

Idag ska vi begrava Farfar. Han blev 94 år (dog den 15/2) somnade i sin säng utan några värre sjukdomar i hela sitt långa liv. Farfar var en händig man med stora flitiga händer, tog sej gärna en jaloviina ibland :-) berättade många historier från förr både om personer och resor han gjort, med en ordentlig Kumlinge dialekt.
Han fick/tog aldrig körkort vilket han gruvade sig över lääänge. Däremot körde han moppe, utan hjälm, för det fanns inte tillräckligt stora :-) karbus hade han ibland, då stod öronlapparna rätt ut. Det var tur att byssborna visste vart Sven alltid skulle svänga när han var ute och körde för ibland var han nog mer eller mindre en fara för sina medtrafikanter :-) Han bjöd alltid oss och sina barnbarnsbarn (11st blev 12 igår) på Pectus och Rävkarameller, ibland även Fazers blå. Det är nog det mina barn kommer att minns av honom. Som godis gubben :-)
När Farmor blev sjuk tog han hand om henne som ett litet barn, när hon inte kunde äta fast föda satt han och matade henne med glass. Han höll hennes hand in i det sista och nu hoppas jag att det sitter uppe på ett moln, på en moppe, med en jaloviina och en påse rävkarameller.


Overkligt...

Vi har ett barn som ska börja Skolan... Hoppsan va tiden gick, nu ska Wilma skrivas in i skolan, läskigt...


Stockholm

Förra helgen var vi till Stockholm. Hälsade på Matias Mormor som opererat höften, heja heja Ingegerd! Snart är du på G igen!
Vi hälsade på Matias gamla jobbkompis,sambon Tove och två hundar= lycka för Wilma. De bor i Huddinge och då passade vi på att testa Flottsbro backen så att barnen fick känna på lite skidåkning igen. Det var var massor sv folk och barnen var trötta så det blev väl egentligen inte jätte lyckat men nu har vi provåkt ganska mycket inför vår Åre resa. Vi åker första veckan i Mars.
Vi var ju naturligtvis på McDonalds och Ikea också...
Skönt att komma iväg lite!

https://cdn1.cdnme.se/666183/7-3/pic_51271224e087c3178bc380b2.jpg" class="image">


Uteliv

Skönt att det kom lite snö igen, det blir genast roligare då :-)


Fredagsmys

Helgen färg blev vitt med glitter på.., :-)

Måste sätta in en bild på mina kära syskon och mej för ett antal år sen... Åren går om man säger så :-)


Ledig dag!

Idag är vi lediga, jag har varit till Medimar för att göra första delen av en hälsokontroll... Blodprover och så har jag gjort rörlighetstester, styrka, BMI, vikt, fett% mm. Allt var nog bra och inom rimliga gränser enligt läkaren men jag är INTE nöjd. Vikt och fett% har öööökat alldeles för mycket... Men det visste jag ju nog, bläää. Men det finns ju bara en person som kan göra nåt åt den saken... På måndag får jag svar på blodproverna, HB, B-12, kolesterol, å va allt de va...
Vi var på stand-up igår också, en jojo- bantares bekännelser... Hon träffade ju huvudet på spiken ganska många gånger. Hohojaja.

Wilma underhåller sej med vattenfärger och Malte håller på med rymdfärjor och vattenskotrar :-) helt omedvetna om vikt och fett%. Tack å lov.


Fika paus med Mormor


Matlust igen

Wilma har fått tillbaka matlusten idag, hon har varit riktigt sjuk, feber, öroninflamation, hosta mm. Men idag börjar det se bättre ut så hoppas nu att vi är på rätt väg...

Det har blivit många teckningar de senaste dagarna, här är prinsessan Tiana :-)


Söndag morgon

Bästa morgonen i veckan måste ju vara Söndag, pyjamas, lååång frukost, lite tidningar osv... I vårt fall Princess tidning :-)


RSS 2.0