Lill Skrollan 4år!

Vårt största troll han fyllt 4 år i dag,"lilla" gulle. Det har varit Party i dagarna tre...Vi började i Torsdags.Våffel kalas för barn m. Päron.Kul att så många kunde komma!!!
I Fredags firades hon på dagis.Hon hade med sej egna partyhattar och sugrör...och de har hängt med hela helgen :-) På Fredag kvällen var vi dessutom på Melvins 2års kalas.Fika och lek. Hann dessutom iväg på After Dark...HaHA,dom e ju lite kul.
Idag har vi haft släkt kalas...(dock utan Pappa som är och skidar och utan Farmor och Farfar som ligger hemma och återhämtar sej efter magsjuka...) Här kommer en massa bilder...


Gullunge! Blir nog en riktig party sessa de här :-) Som sin mor...(eller...som mor har varit i sin ungdom i allafall...numer är det ganska gläst mellan festerna...hahha)


Alla 4 ljus blåstes ut.



Här ser ni att Partyhattarna och sugrören har hängt med under dagen!



Våffelkalas



lekstuga


Lita annat har vi pysslat med också...Erica och Anton har hängt med oss några dagar. Lite sol på nosen fick vi i onsdags...Nice




I Fredags när Jag smet iväg på After Dark.Var Erica och Anton barnvakt.Här-Fredagsmys.Snygga miner...
ALLTSÅ...kom på att det här var första gången någon utanför familjen var barnvakt så här länge... UUUps...Undra på att barnen blir blyga å mammiga... Erica-Känn dej hedrad! ;-)

Lite nya kläd kreationer:



Nu ska lilla Mamma gå och lägga sej...Hoppas på en bra natt....'

TUSEN TACK till alla som skickat paket,varit på kalas mm! Alla presentar har varit jätte fina.

Natti Natti,Sov gotti gotti

Klara färdiga GÅÅååÅÅåååå

Som jag skrev tidigare så gillar Malte att gå.Gå gå gå och åter gå... Inte helt riskfritt,Idag fick han näsblod för första gången.Knappast sista.
Mamma och Pappa kan numera glömma att sitta ner...


Koncentrerad....


Det gäller att hänga med.


Nya vår kläder. Overallen har han fått av Gammel Mormor i Åbo,Mössan köpte jag på Åhlens förra helgen.Han gillar den inte så jätte mycket,här är den på väg av men jag hann knäppa en bild :-)

Vi var till Föglö i dag också.Premiär tur med nya färjan,Skarven.Nu åker Föglöborna "lyx"färja,i allafall om man jämför med Knipan...

Kraaaam i färjkön


En premiär tur till hann vi med:

Malte åkte traktor för första gången.Farfar styr. Inget garv men helt klart intressant.

Nytt i Köket:
Barstolar från MIO.Lite stabilare.Lite snyggare än de förra. Vet inte hur många gånger Malte välte omkull de förra...



En Ny-Gammal stol har flyttat in också ;-)
Ögglan stol,IKEA från 1970,de ni! Farmor och Farfars,den som spar han har!
Tycker den är rätt tuff faktiskt.

Gull bilder :-)

Lite mys i mammas och pappas säng....




Tloooohoooo!!!! Lite halv galen bild,hahaha


Kolla in de bulliga formerna vår son har :-) lägg märke till den "lilla" magen...MUMS Pelle!

Vår och Trädgårdsdrömmar...

Hej Hopp! ett tag sen igen... Magsjukan är pyts veck,verkar ha varit en lindrig sort.Bara Wilma blev sjuk,vi andra klarade oss = Skönt. Men det verkar ändå som om vi hann smitta några,Sorry för det!

Vi har varit på Rum och trädgårds mässa och där fann jag en liten pärla som jag mer än gärna skulle vilja ha här på gården...Det är en bod/förråd/växthus/mysrum i ett.


Elin och Mikaela spanar in växthus sidan.På andra sidan är det ett förråd.Hela grejen är bara 6 kvm.



De hade satt in en soffa i växthus delen.... ååååå va mysig den vaaaa...


Förrådet! Nån dag kanske det kan stå en sån på vår gård!?!? Mer trädgårds människa än så är jag inte,skulle passa mej perfekt!

Mässan var annars helt ok.Lite för mycket krims krams,blomlökar,plantor och sånt.Annars bra.
Tack för en trevlig resa brudar!



Vi har dragit fram solstolarna och sitter ute i solen så fort vi får chansen :-) Här mumsar W på en mega maräng i solskenet.Nya brillor,också,lite smått nöjd...hon har dem hela tiden.
På dagis går det jätte bra,hon verkar trivas som fisken i vattnet.

Den här lilla stjärnan får vänta ett tag på att få börja på dagis...
Han har förresten börjat intressera sej för att GÅ... Han vill inte göra något annat än GÅ. Han går mellan oss ca 8-10 steg tror jag att han har gått själv.Helt okontrollerat så jag hoppas han väntar ett tag till. Om han kryper?? Nej. Gör inte ens ett försök. Tänk va alla barn kan vara olika...

Lite hår har han ju fått också,lillfisen.

Hej Svej!

2 dagar på dagis=magsjuka...jippi!

Nu har vi varit på inskolning i 2dagar.Allt har gått jätte bra.Har lämnat båda dagar,hon har knappt sagt hej då.Skönt.MEN igår när vi kom dit var en flicka borta pga.magsjuka.Yes tänkte man då...Och det tog inte så länge innan vi hade bobborna i huset... kl.23.30 var Wilmas säng och Wilma full av spyor. Natten fortsatte likadand.HUGA vad äckligt. Nu spyr hon inte längre,men ligger lite lågt...Ingen inskolning idag alltså.Själv går man och känner efter om man mår illa eller vad det är som bubblar i magen...Får se hur det går...Och Malte,han vill jag inte att ska få magsjuka...bläää.

Ha en bra dag och hoppas ni kan gå ut i solen en stund,det verkar bli ännu en Super fin,solig dag!!!

Bort med snön-In med solen!

I helgen skottades snön från altanen bort! Ivriga snöskottare stormade in på Lördag morgon med spadar i högsta hugg! (Mor och Far naturligtvis...) Wilma och Matias hjälpte naturligtvis till.
När jag kom hem från jobb,var all snö borta,tadaaa! På söndag morgon åke utemöblerna fram! Nu ska vi njuta av varje gnutta sol vi kan komma åt!




Paus i snöskottandet


Efter första dagen på dagis var det skönt att sitta och lata sej i solen en stund :-)
Det gick jättebra.Inga problem.Lämnade henne i 45 minuter,hon ville inte med hem.Bra tecken.Hoppas det fortsätter så.


Tjooooo hoooo!!!

Vilken kvällssol!



Så vackert såååå,Trevlig kväll!

Solig (Vår???) Dag

Idag har vi haft besök av Isak,Robin och Sanne. En massa bus och lek. Det vart lite drag när alla 4 barn var vakna.När de två minsta somnade passade vi på att njuta ute i....ja får man säga vår vädret??? Inte riktigt än kanske...Hur som helst så var det riktigt skönt i solen,så vi passade på att fika ute idag.Rätt nice faktiskt.

Här kommer dagen i bilder:
(har lekt lite med foto programmet..ganska kul...)


Isak och Wilma




Barn som leker,Wilma och Isak äter kakor på altanen,Mammorna solar. Sista bilden ska föreställa vår altan...:-)
Tack för idag! riktigt trevligt.

Hela familjen......fredagsmys



Goda Grannar

Idag har vi varit hos våra grannar Ia,Filippa och Melker.Våra andra grannar var också där,Hanna,Wilma och Hugo.
Fick GOD paj, god sallad och trevligt sällskap i ett mycket FINT hem! Filippa sminkade Wilma :-) Nu är hon antagligen ännu mer poppis...Stora tjejer verkar vara väldigt intressant... Malte sov i 3 timmar så han hann inte hänga så mycket med kompisen,men det kommer fler tillfällen.

Inget uteliv idag,hujedamej vilket väder,man börjar få nog...Promenaden till Grannarna var lagom lång (ca 60m) Längre ville man inte gå. Snön YR omkring så det är hur höga vallar som helst på vissa ställen. Vi skulle behöva en snöspade men de är slut överallt....typiskt.

Hej svej i snökaoset!

Hej Onsdag!

Onsdag idag,skönt hemma häng.Har tvättat och städat lite,nästan lite trevligt när man inte gjort det på 2 dagar!
Vi har också Pusslat,Skottat snö mm. Nu börjar det bli mellis dags...Men först ska Wilma gifta sej säger hon med sin prins som heter Pappa :-)

Här kommer några blider på de små liven!


Som vanligt med huvudbonad...


Skönt garv på lillfisen!

Den här lilla krabaten kom på besök i söndags:

Mycket stilig!

Nu verkar bröllopet vara överstökat så nu blir det mellis!

2 dagar jobb avklarade

Nu har jag jobbat två dagar,Riktigt roligt! Lite avbrott liksom... Få göra lite annat än bara sköta markservicen här hemma.Det är ju så kul att komma hem när man varit borta en dag.Jag tror att det här kommer att göra oss alla 4 gott,Glada och nöjda föräldrar=Glada och nöjda barn(I hope...)

Mormor har varit här med barnen nu,hon är ju helt fenomenal,en riktig hemmafru (en sådan man borde vara lite mer...) Igår när vi kom hem stod middagen på bordet,innan hon gick frågade hon vad hon skulle laga till dagen efter... Till lunch fixade hon plättar till Wilma och Matias,till middag blev det thai kyckling soppa med varma mackor.(Synd för mej att jag åt pirkkas makaronilåda på jobbet...)
Tvätten var upphängd,snyggt och prydligt.Vad mer kan man önska?? TACK SNÄLLA MAMMA/MORMOR!!!

Matias tycker att vi ska skaffa hushållerska när vi vinner på lotto,och det gjorde vi i Lördags! Så nu väntar jag på att han ska anställa någon :-) Vinsten var på 5 euro,så jag får nog vänta ett tag till,haha hehe

(det hände nåt med texten,mitt i allat blev det fet text och jag fattar inte hur man får bort det...öööhhh...)

Nu ska jag gå och väcka Matias,han somnade nog med Wilma och sagan...


Jahapp...

...då var den helgen över.Första helgen utan Matias i huset...Gick bra på dagarna,men SHIT för nätterna...Jag har INTE kunnat sova alltså!Barnena har sovit ganska bra (förutom att vi blivit snoriga hela bunten...typiskt...) Men JAG har legat och tvinnat i två nätter.Ensam i huset,Fullproppad av Finrexin = Rusar i hela kroppen flera timmar efteråt (måste ha blivit överkänslig mot coffein eller nåt,har nämnligen märkt lite samma med te...) Men igår kväll,när jag visste att M skulle komma hem och utan finrexin,somnade man som en stock! Kl.22.00. Vaknade 05.30,PIGG. Malte sover fortfarande och klockan är 06.14,han måste ha valt sovmorgon i idag! :-)

NU ska jag börja göra mej i ordning,för i dag ska jag börja JOBBAAA!!!! 2dagar i veckan,Lyx! (hoppas att det känns så i alla fall...)

Hej svej!

RSS 2.0