Sandlåda-Äntligen

Idag har Mormor och Morfar varit här igen,de e då det händer grejer.Idag har dom hämtat Wilmas sandlåda från köpmansgatan,till hennes stora lycka.Nu bjuder hon sina kompisar på både pool och sand party.Välkomna!




Malte visar upp sina stora muskler och sin fina body han fick av Moster med fam.
Alltså vi vägde han på vågen här hemma,4,3kg!!!alltså typ 600g på 1v om det stämmer....HOHO vilken bamse :-)

Nu ska vi äta lite kvälls yoggis,Natti natti

Sommar,Sol å PoolParty

Vilket Sommar väder! Nu är Altanen invigd på riktigt! Wilma har fått en liten pool,den har använts flitigt i 2 dagar nu.
Igår fick hon leka själv men idag har William varit med. Patrik och William kom i morse och stannade till lunch.Papporna och barnen lekte i poolen och ritade vackra teckningar ;-) nja...


wilmas premiär bad.Verkar kul!


Lite kallt var det i början...men sen kom de igång.Att sprätta vatten verkar dock vara det roligaste.


Far och Son               Far och Dotter        Pappor och Barn :-)

Malte ligger mest på soffan och chillar.Wilma har köpt en liten kissekatt till honom,gullis.

Familjen Mattsson kom från Föglö idag också,men då glömdes kameran bort. De åkte båt med 2 barn och 2 doggar+vagnar och hela kitet! Svettiga besteg dom Solberget,fick en kopp kaffe och sen drog de iväg till föglö igen.På Säljakt...Snacka om skärgårdsbor :-)

Nu kommer Mormor och Morfar med sandlådan så nu finns de å göra!

Hej så länge!

En slappar dag till med älskade ungar!

Här myser storasyster och lillebror.En av få minuter som denna unge man e vaken,han sover hela tiden typ... På nätterna också faktiskt...än så länge i alla fall...


Wilma är en snäll syster tycker Malte,hon är bäst av oss 3 på att hålla honom vaken.

Bara helt underbart söt,       Ett busfrö i badet,gulle.
vill nästan smaka på
honom....

Lite altan häng har det blivit i dag,kanon väder,värsta sommaren.Mormor kom hit med Chiliconcarne igår som blev vår lunch i dag. Matias har och håller på med lite pyssel på altanen.Iklädd endast shorts,klockan är 19.47,så nog har det varit varmt i dag! Perfekt väder att vara Pappaledig på ;-) Han kan nog behöva lite semester efter det här husprojektet.

Nu ska jag mysa med Wilma medan Malte sover,kolla lite på pingu å så...;-)



Sötaste Storasyster

Första natten hemma-Otroligt Skönt.Lade oss vid 00,hela familjen.Och sov till 08.30,hela bunten! Malte åt 2 ggr.Jag sov som en stock.Vore det inte för de nedre regionerna skulle jag gå ut på en power Walk nu,Haha,Hinner väl med de å...

Idag ska vi nog annars bara ta de lugnt.Matias sköter allt just nu,han har pricis dammsugit och städat lite.Hittade bla.ett påtuggat tuggis i skrivaren-NICE! Nu ska han och W åka och handla.Jag ska väl....vila....


Här har vi sötaste storasystern,som har varit jätte duktig hittills,hoppas de håller i sej.Hon fick en jättefin present av sin dagmamma igår för att det var sista dagen.Innehåll:leksaks smink,spegel,borstar,halsband,mm.Det har hållit henne sysselsatt sen hon öppnade den.Perfekt.Malte kan slänga sej i väggen mot ett läppstift liksom.:-)

Mamma med sitt          Pappa med sin son ca 2h
underverk. 2 dagar      Stolt som en tupp!
gammal

Nu e vi hemma!

Idag kom jag och Malte hem.Efter tre dygn på hospitalet var vi redo att åka hem.Men bara för att vi saknar Wilma och Pappa/Matias.Man har verkligen ingen nöd på sjukan,dom e ju faktiskt helt underbara där.Man får all hjälp man behöver och allt serverat,det enda man behöver är att amma och sova. Men man kan ju inte flytta dit,så nu e vi hemma igen.:-)

Jag är ganska pigg men har ont på vissa ställen,så liggande position känns fortfarande bäst.Därför tänkte jag att ett inlägg sitter på sin plats.

Den här guldklimpen fick jag med mej hem,inte illa va?? Inatt sov han som en stock,samma sak på dagen,men nu har han blivit lite pirrig,han känner väl inte igen sej här hemma,nya dofter och ljud.De går väl över snart...

Nu e de matdags,återkommer!

Ps.Tack för gulliga kommentarer!

24.05.09 kl 14.40

...föddes Malte med måtten 3780 g "tung", 50 cm lång och 36,5 cm i huvudomkrets!


Här är underverket, trött verkar han vara! Inte så konstigt...Spana in pussmunnen, sötis!


Stolt storasyster möter lillebror för första gången!

Hela familjen mår fint och allt har gått bra, mer info kommer när familjen kommer hem från BB. De tar gärna emot besökare redan i morgon men helst på besökstid.

Rapport från stolt moster

1 dag kvar...eller 2 veckor??

Idag är det en dag kvar till BF....känns som om han struntar i det...Tycker att jag har ganska mycket känningar när jag är uppe och rör på mej,men så fort jag lägger mej så försvinner allt ont.Irriterande.När man för en gångs skull vill ha ont :-)
Han skulle gärna få komma nu,Wilma har sovit hos Mormor i natt.Vi gick och lade oss efter Carina flyttar in och sov till kl.09.00!!! (med ca.4 kiss pauser men ändå) Så nu är vi utvilade båda två,det skulle passa perfekt.
Var till rådgivningen igår,då fick jag en ultraljuds tid den 5/6....Hoppas VERKLIGEN att jag inte behöver gå på den...då är det två veckor över tiden.Mamma har gått 2v över med 3 av oss så de ser ju inte så ljust ut...men de e väl bara att vänta och se...

Nu ska Matias och Wilma åka och simma,jag vet inte vad jag ska göra...städa lite kanske...Det är ju trots allt städar väder. Regnet bara öser ner... Perfekt för vår gräsmatta :-)

Hej svej! 

Gardiner och skor

Har hängt upp gardiner i Wilmas rum,tänkte inte hänga upp de här för att de var rosa (och dessutom fel rosa) men det ekar ganska mycket så jag slängde upp dem i alla fall och det vart ju helt ok.Men rummet är ju ganska rosa från förut så vi får väl se hur länge de får hänga där...





Skohyllan har hon fått upp i sin garderob i dag.Det var kul,skorna var där snabbt.Efter 10 minuter hade hon prövat alla,typ...hon gillar skor och klänningar.

Här har vi också hängt upp gardiner,Hittade dem på Ikeas hemsida och sen fick  vi dem hemlevererade av Linda och Patrik.Tack för de! Stora växter har vi fått också,Mamma hade köpt i åbo-Tusen Tack för dem! Trevligt med lite gröna växter..hemleverans på dem också-inte illa.Någon som vet hur man får dem att överleva?? Tror det är en Jukka-Palm och ett penning träd?

De va allt för i dag.God natt!

3 dagar kvar till BF

Nu är det 3 dagar kvar till beräknad födelse dag för Malte.Känns som om magen inte kan bli större.På kvällarna vet man inte hur man ska sitta,eller stå,eller gå,de e då de man känners sej sjukt gravid. På dagarna går det bra.Tur att Wilma har lite 3års trots och SKA klä på sej själv-VARSÅGOD! då slipper jag.Hon SKA också klättra in i bilen själv,det är ju egentligen perfekt just nu.Nog för att bilen ser ut som 7 svåra år men vem bryr sej? Den ser mer ut som en sandlåda än en bil typ...

Annars händer det väl inte så mycket.Var till Saxess och klippte håret igår-Tack Erica! Skönt att få det fixat. Där var allt som vanligt.Skönt att vara "ledig" ett tag.Men blir nog kul att gå på jobb igen sen.

Idag är Matias ledig,Han och Wilma ligger och sover,när de två sover tillsammans kan de sova hur länge som helst.Men när jag sover med henne då vaknar vi/hon ALLTID tidigt.Typiskt....:-)

Nu ska jag börja fixa in foton i album,har inte gjort det sen sep. förra året...Inte likt mej... jobbigt...

Ha en bra dag!

Ps.Det regnar,jippi! ;-)


Helgen + lite till

Nu tror väl alla att jag ligger å föder eller nåt när jag inte har skrivit på flera dagar,men nix.Malte verkar trivas bra där inne,de e sånt liv utanför så han kanske inte vågar komma ut...:-)
Vi har i allafall fått ner hela häcken nu,219 plantor... känns ganska bra att de e klart kan jag säga.Nu väntar vi på regnet.Börjar känna oss som bönder,kollar vädret alla dagar å hoppas på lite regn och värme så att allt blir grönt och fint...Vuxen poäng så de heter duga.


Detta är resultatet! Bara de gröna gräset som saknas...


Här står vi och kämpar,         Ett under att man ens     
gräver å sliter som                får ner 2st med den här
galningar                               magen :-) Fulla 39 v.

Moster och Melker har varit här i helgen,vi åt hemlagad pizza,badade och kollade in Schlager. Sen sover de över,full sula som vanligt när Melker och Wilma is in the house! Ingen rast och ingen ro,livet som tvåbarnsmor kan bli väldigt spännande om Malte har samma energi som sin kusin ;-)


Grattis Teresa 10 år!


Idag fyller Wilmas STORA kusin 10 år! Eftersom hon bor i Madrid kan vi inte vara med på den stora dagen men
hoppas du får ett kul kalas å många fina presenter, många STORA KRAMAR från oss 3

Bonden Paavo med besättning

Idag har vi planterat Thuja häck...Mamma hittade billiga i Åbo och erbjöd sej att åka dit och hämta ett gäng.Hon fick Inger med sej som tydligen har valt ut de snyggaste till oss ;-) Tack för det! 170st trottade de in i bilen och i morgon åker hon och hämtar fler....hoho. De va nog ingen lyxhustru resa de var på men de låter som om de har haft kul :-) eller?


Här sliter Paavo (Mamma,hon är chef för det här projektet) med besättning (Pappa,som bara ska lyda order)


Vår lilla familj fortsatte lite i kväll.Wilma utsåg sej själv till vattnare och skottkärra åkare.Matias grävde och jag var assistent. Tycker att jag har gjort allt i min makt för att få ut Malte men han stannar envist kvar ;-)
Det här "lilla" projektet fortasätter väl i morgon och säkert i helgen också...

Ett till besök på mödravården

Var ju på koll i Måndags.Allt verkar bra. Mitt HB hade stigit till 134 (!!!) Hon trodde de hade blivit nåt fel förra gången... Men jag har visst tagit ordentligt med järn upptäckte jag när jag kom hem. 2tabl. av 100 mg Retafer om dagen...uuups...skulle räckt med hälften tydligen... Men nu är det ju bra i alla fall och inga större problem med magen heller...
Malte var nästan fixerad,hjärtslagena lät bra(tack å lov) Mina värden/blodtryck var också bra så de e väl bara att vänta och se när han vill komma ut till oss.För min del-gärna i morgon.

Sov Gott!

Janina och Albin på besök

Igår var Albin och Janina här och hälsade på.Lego lådan åkte fram och den var tydligen skön att sitta i...
Lite skvaller å lite fika sätter guldkant på vardagen för oss som går hemma å "driver"





Albin tyckte också        Sleeping beauty,man
att legolådan var          blir trött av att leka 
skön att sitta i.              med Albin.

Tack för en trevlig fika!

Morsdag och v.38

Idag har vi firat Morsdag. Blev uppvaktad av min familj på sängen i morse med blommor och en bok.Behövde inte ens öppna paketet själv ;-) Wilma var ivrig,som vanligt när det gäller paket.

En bok som heter Shopaholic får en syster..... Undrar om det finns en tanke bakom det hela....:-) Passar säkert mej perfekt,en lättsam ,underhållande,rolig bok som garanterat har ett lyckligt slut.Inga rysare här Tack!

Dagen avslutades på ÅSS.Mamma och Pappa bjöd hela slurven på middag.Riktigt NICE. TACK!


Sist men absolut inte MINST..... Idag är det fulla 38 veckor,vilket innebär att det är 2 v kvar till beräknat datum.Som ni förstår av bilden,känner jag mej redigt framtung,osmidig,tung och väldigt gravid...Längtar efter den lilla/stora krabaten som bor i denna gigantiska hydda. Å hoppas att han snart ligger på min mage istället för innanför... I morgon ska vi till rådgivningen igen,blir intressant att se hur HB:t ser ut.Återkommer om den saken.

Tack å Go Natt

Kusiner hela helgen lång

I helgen har våra gulliga kusiner från Åbo varit här.Ronja och Raisa. Wilma har hängt å klängt på dem i två dagar.Studerat deras hår,kläder och smycken från topp till tå.De gillar hon :-) får se va de blir av de i framtiden...


Lite mellis innan middagen. Till middag vart det grillning mm

Bus kul i sovrummet                Mys med Gummor          Fika på stan
hela gänget

Det är ungefär så här vår helg sett ut. Nu dröjer det till sommaren innan vi träffar tjejerna igen.Lite trist att det blir så sällan, men desto roligare när det händer!

Tack för en trevlig helg,flickor små med ögon blå!

Lillaholmen-premiär för i år

I Fredags var det lillaholmen premiär.Poppis. Wilma och Melker trivdes,som alla andra barn på lillaholmen.

I
En titt på kaninerna,standard.


Ett åk i stora kanan med Coola Moster och Melker.Sitter aldrig fel.


Sen körde Melker hem oss :-) Nödblinkersen va självklart på!

Vårig,skön dag,helt enkelt!

Sista Ultraljudet,Malte är absolut en Malte

Idag har vi varit på Sista Ultra ljudet.Allt såg bra ut.Mitt i allt dök det upp en STOR pung i rutan!!! alltså tom.en blind höna skulle ha sett att de va en kille! Coolt!(hoppas de e en kille nu,annars kommer man väl att vara förknippad med en blind höna resten av livet,haha)
Allt såg bra ut,men nu verkar han vara rätt stor mitt i allt.Bengt Hägg (läkeren) uppskattade honom till 3278g nu redan...Shit liksom.Kan ju bli en 4kg:s klimp innan det är färdigt.Men sådana baddare kommer ju ut de också :-) Nåja allt vi kan göra är att vänta och se.
Annars börjar jag känna mej ganska klar med den här magen nu,tungt och stort.Klumpig och osmidig.Så han är välkommen när som helst!

Altan,Gård,Altan,Gård......

Nu är Matias helt färdig med räcket.Så här vart de!




Längst in mot väggen blev        Wilma hjälper till!
det en hel vägg som vindskydd


Skogsmulle Wilma.Börjar bli en riktig lant lolla.Har krälat i jordhögarna i två dagar nu :-)
Hörselskyddena på,låter illa när Pappa sågar.


I morgon ska grävaren göra sitt klart sa han i dag.Sen är det bara att så gräs         En gång upp till huset
överallt.Han har kämpat på hela dagen och skulle komma och göra det sista i        för barnvagnar,snart
morgon förmiddag.SKÖNT.ÄNTLIGEN.                                                                     aktuellt igen :-)

Matias sysselsättning 1:a Maj

Idag har Matias börjat med räcket till altanen.Verkar vara klart snart :-) Kul när man der resultat direkt!

Vad säger du Pappa? ser det bra ut? Jag vet nog att du har funderat på de här idag.Hur ska han få till de där? utan att du e med? Men de gick ganska bra! eller hur? Hahaha


Solen har varit framme hela dagen så det har varit perfekt med utomhus jobb!


In action... Tänk va bra att  vara händig...

Mitt i allt kom grävaren och frågade om han skulle få komma och jobba fast det är 1.a Maj.Det fick han ju så klart. Det börjar likna mer och mer en gård.Ev.fortsätter de i morgon,men de får vi allt se...

Jag och Wimlan har hängt med Linda och William.Först lite lek i deras "park" som W kallade den (En sandlåda och en gungställning) Sen lunch,en promenad ner på stan för att kolla in loppisen mm. Linda gjorde några fynd. Kryllade av folk så vi var inte där så länge.Sen har vi inte gjort så mycket,vilat och varit ute en stund.Skön dag.


Köpte en matta i förrgår förresten,en svart ryamatta.Börjar kännas lite mer ombonat nu. Snart kanske det inte ekar längre heller... :-)

Valborg

Valborg firades med Fam.Buslarson.Grillning på den nästan färdiga altanen,trappan blev klar igår! Nu är det bara räcket kvar. Barnena underhöll sej själva med lite vatten och Majruskor/viskor (???vad heter dom egentligen??)


Grilllkillar. Matias och Patrik riktiga proffs grillare.......                                              Eller????


Matdag.Mums.Riktig Sommar mat! Efterrätten var förståss Munkar och mjöd.


Det var ju helt underbart väder.Kändes mer som om vi firade sommaren än våren.Majruskorna vart inte långlivade,just nu ligger de på tork...:-)
Tack för en trevlig kväll!


Trappan! Ser gigantisk ut på den här bilden,men nu e den där! Nu har Pappa semester från vesslevägen 17.Lite motvilligt tog han färjan till Kumlinge igår :-)

RSS 2.0