Orsaken till min trötthet??

Var till Mödravården idag.Mitt HB var ju inte toppen bra direkt. Först visade det 93 (!!!Lågt...) Sen testade hon en gång till och då visade det 102. Nu måste jag knapra järn.Han ju inte tagit nåt innan så de e väl dags. Känns inge vidare,jag blir ju så nervös över allt....
Annars såg allt bra ut.Lite spår av protein igen men tydligen inget att bry sej om...hoppas de... Hjärtslagena var på topp! jäklar va de slog! Starka som tusan.Wilma var med,hon tyckte de va spännande idag.  Hon frågade Barnmorskan om hon också skulle kissa i skålen :-)

På måndag ska vi på sista Ultra ljudet.Spännande.Huga.Det börjar närma sej.Man börjar bli lite nervös....shit. Men de e bara att vänta å se vad som händer.Hoppas Hoppas de inte går som sist.Resultatet får gärna bli lika bra men själva förlossningen... You know...

Mys med Malte

I kväll var Wilma sugen på Malte mys.Han fick pussar och kramar hur många som helst :-) Hoppas de blir så när han är på utsidan också...Gullis Blomman....



Min vilodag gjorde tydligen susen,är fortfarande vaken när klockan är 23.24... Men nu är det zzzzzznark dags.

Kullerbytta

Igår sa jag till Wilma att hon och jag skulle börja på någon slags gympa i höst.Hon sa att hon kunde redan gympa och så började hon visa hur moster gympar sin rygg :-) kissande hunden typ...hmmmm.... Sen började vi träna på Kullerbyttor och de va ju bara för kul!


Titt ut!


Heeeeeej ååååååå håååååå! Jag skulle vilja köpa lite energi av min dotter just nu :-)
Har varit tok trött sen i Lördags.Men i dag tvingar jag mej själv till en dag i total vila. Har läst lite,sovit en stund och badat badkar.Har lite svårt att bara inte göra någonting när det finns massor att göra egentligen.Wilma är hos dagmamman bara en dag den här veckan så i dag är ända chansen.Rätt skönt faktiskt.

(klicka för större bilder)


Storasyster bäddar fint till lillebror :-) Jag Anar att vi kommer att få mer hjälp än vi behöver av denna unga dam när väl lilla bebisen kommer.
Var till sjukhuset och hälsade på Marie och Mackes lilla kille igår,så liten,så söt,så näpen. Grattis förresten! Wilma tyckte han var gullig men var mest intresserad av godispåsen som de hade på bordet....Så bli hon svartsjuk när Malte kommer vet vi vad vi ska göra! Hahaha

Nu ska jag fortsätta min vilodag....

En bra bit på väg men fortfarande inte klar....

Ja... så ser gården ut nu. Mindre skidbacke ungefär :-) Måste jobba lite på den för att få den barnvänlig...
Han sa att de skulle komma och fortsätta i morgon,men de har han sagt många ggr så vi får väl se om han dyker upp!




Det blir en liten gräsplätt nedanför altanen innan det kommer en slänt ner till en större gräsmatta.Typ.Lite svårt att förklara.

Annars har vi mest varit hemma och fixat idag.Skruvat ihop Maltes/Wilmas säng = lite nostalgi =) Skruvat upp lite skohyllor,tvättat, städat mm.mm.

Matias och Wilma har varit på Foto uppdrag också...såååå fiina bilder!! Speciellt den första och sista :-)


Söööt!                        Lite bättre :-)            Den här bilden har Wilma tagit
                                                                   på sej själv,ganska cool :-)

(klicka för att se dem större)

Fick mej ett lätt garv när jag såg den första bilden,otroligt snygg min.

Nu e de Tack å God natt!

Blixt visit till Kumlinge när Mamma/Mormor fyllde år

I Fredags åkte vi till Kumlinge.Jag och Wilma +Mikaela och Melker.Mormor fyllde 53 år och de ville vi ju förstås fira. Vi tog med oss blommor och presenter och åkte iväg. Fika på altan,i det sköna vårvädret.





Sen blev det lek på gården.Här ska Melker åka kana,vilket han gillade skarpt.Ibland landade han med huvudet först med en å annan grästorva i munnen men vad gör det liksom.En kille som inte gråter i första taget direkt...


Wilma,den försiktigare av de två kusinerna gillar också kanan.Dock helst med fötterna först :-)



Lite vatten är en perfekt     Sen var det dags för pedikyr
barnvakt när man vill sitta  Både W & M hade vintertrötta
och sola en stund.              fötter! fila fila.... hihi

(klicka för större bilder)

Vi åkte tillbaka till Stan på Lördagen,lämnade av Melker på Föglö till sin Farmor,Farfar och Faster. Moster och Daniel skulle på Coctail party.
Vi sysselsatte oss med att så gräs!! De e väl vuxen poäng om nåt! Baksidan och sidorna av huset har vi sått på och nu hoppas vi på att de ska komma och göra resten av gården färdig idag,vilket dom lovat...

Nu hör jag att resten av familjen vaknat så nu är det snart dags för frukost.

Magen i V.35+4

Just nu ser magen ut så här.Den är rätt stor men den har lungat sej lite med tillväxten,som tur är. Det känns rätt bra just nu,inget ont någon stans,sover som en stock.Njuter av att vara ledig helt enkelt. Är nyfiken på lillen där inne men han får gärna stanna några veckor till.






Har hängt upp en      Närbild!
klocka!

(Klicka för större bilder)

Lekstuga hela dagen

I dag är det många som varit här och lekt med oss.Linda,Patrik och William var här på förmiddagen.Melker var också här så det var full fart!


Wilma och William. Wilma fastnade i ett stirr... William börjar återhämta sej från magsjukan,skönt.


Mormor har också varit här.Vi hängde ute på altan en stund,riktigt skönt.
Soligt och varmt när vi satt i lä. Sagostund just här...


Wilma med sin tjockis Mamma:-) Faktiskt helt ok att vara ledig i det här vädret...man hoppas på lite schysst brun färg men hittills bara en massa fräknar....:-)

Melker fick låna Wilmas solhatt.Ser ut som en liten gumma som ska ut och vattna blommorna :-) Han sprang ju iväg innan man hade fått på honom hälften av kläderna....förståssss....tok unge.

En skön dag har det varit och vi hoppas på många fler ute på vår altan...En gård skulle också sitta fint! den kanske dyker  upp någon dag...

Melker och Wilma in action

Melker och Wilma gillar varandra...som ni ser :-) Dom springer och jagar varnadra och skriker allt va dom orkar. Låter ganska mycket här i huset eftersom det fortfarande ekar....Funderar på att införskaffa akustik plattor eller nåt...hahha


Melker älskar Wilmas bil,blixten McQueen.Det gör hon också,i allafall när Melker vill ha den....


Att spegla sej är hur   Tuuut Tuuut,här kommer vi!
kul som helst...

(Klicka på bilderna för att se dem större)


Altanen är (nästan) klar

Allt utom räcke är klart. ca. 2 dagar gjorde han den på. Snacka om effektiv. Blåste ju storm i går men längst in i knuten var det lä så jag och Wilma satt ute och solade nästan en timme. Pappa Matias åkte till Föglö (första gången i år...) och bytte däck på bilen.Lite sent men nu e dom på.(Vi har inte haft plats för däckena här i stan så vi förvarar dom på föglö.Ifall de e någon som undrar om det inte går att byta däck i stan :-)


Altanen, nu är det bara ett ute bord som fattas. Har kollat in ett som vi vill ha,men måste se om finans krisen tillåter!

Lite mer bilder inifrån....Wilmas Snygga bollhav passar väl bra som extra färg klick ;-)??

Allrum/Mysrum/tv rum       Badkaret i "stora" badrummet    Stora rummet i aftonsol ;-)

Man skulle vilja köpa så mycket nytt å så mycket fiint...meeeen en sak i taget....

Ännu mer aktiviteter på "gården"


Så här långt har han hunnit med altanen idag vid lunch. De har också börjat köra fyllning till gården! Dom e helt vilda här med lastbilar och grävskopor.Hoppas det blir fint.Eller jag förväntar mej att de blir otroligt fint,så mycket som den här gården har kostat, F-N va dyrt.

Å här sitter jag å bloggar liksom....alla andra får slita för att jag ska få en fin gård... Känns lite konstigt,men vad ska man göra åt de liksom??? De e bara att Tacka och va Glad.

Fixar och trixar med ett å annat

Här händer de både de ena och de andra,Wilma och jag skruvade lite möbler här om dagen. Hon tycker de e kul när de kommer fler å fler kojor... Mamma tycker också de e kul att hon e med....meeen de skulle gå typ 10000 ggr snabbare om hon skulle leka koja någon annan stans :-)




Pippi och lilla gubben. Såpbubblorna var en hit,Bodil! Underbart vårväder på vår blivande altan i går kväll

Pappa e lika ivrig som vanligt...Igår påbörjades altanbygget.Nu får han äntligen göra sånt som e roligt säger han... Måste väl bjuda honom på en kopp kaffe när den e klar :-) eller kanske två...

Barnkalas

I Söndags bjöd Wilma på 3års kalas.Huset var fullt,det var många som kom för att gratta skrollan och se på huset antar jag ;-) Tyvärr blev det inte så många bilder men en å annan filur fastnade på bild.


Isak och Wilma gick ut och båste såpbubblor,fnittrade som vanligt.


Fina Fräcka Flickor  underhåller Melker och Hedvig ;-)



Daniel visar ägorna för     Ramona m.fam kom. Föglöborna Emil,Elin,Rufus och Benny tittade också förbi.
Robert & Jonas

De va ett roligt kalas,fullt med mammor,pappor och barn. Wilma och vi tackar för allt besök och för alla fina presenter. Ni får komma igen,då under lite lugnare omständigheter :-)

Några bilder på vardagsrum/kök

God Morgon! Det är Söndag morgon kl.07.34 och solen skiner för fullt,slemmern är spegel blank. (vad jag kan se av våra "sjöglimtar" sjöutsikt är ju att ta i... :-)) Matias och Wilma sover.Jag njuter för fullt. Känns jätte konstigt att bo i hus,ett eget hus. Igår var Wilma ute och lekte i flera timmar,själv t.o.m. sprang ut och in som hon ville-lyx! Vi har ju bara en massa stenar på gården men ändå...en hink vatten och lite leksaker är räddaren. Vi var ut och plockade blommor också (tussilago) snacka om att det är på tiden att flytta ut på landet.Hon började gråta när en myra höll på att klättra upp på hennes hand... och de blommor som det satt flugor på förblev oplockade :-) hoho haha

Nu ska jag börja pyssla inför kalaset.


Kök och matplats.Allt är inte klart men de kommer... Finns nåt att göra i alla rum fortfarande.




Gammla soffan känns som ny,lite gröna kuddar som piffar upp de gråa och vita,finns ju rätt mycket av de kulörerna....:-)

Vi badade bastu igår också förresten! Det kändes helt overkligt,som om vi var på nåt hotell,typ. Verkligen som en ny upplevelse på alla sätt.Vi kom på att vi har nog inte varit så nära varandra nakna sen bebben i magen blev till,typ...sen huset kom i allafall... hahahaha .Jag möttes av samma syn som för 7 månader sen men stackars Matias,där står jag med 10 kg+ och åderbråck på benet!! Stackarn,måste ha varit en chock. hihihihih. Tur att han är så snäll och förstående min sambo :-)

Inflyttade! men inga bilder... :-(

Nu har vi flyttat in!!! I bruktagningssynen gick bra,behövde bara införskaffa en brandvarnare till första natten.Å de va ju ganska lätt fixat. Det känns jätte bra,overkligt och fram för allt SKÖNT. Nu har vi våra egna grejer och alla är samlade under samma tak.Känns som om allt är nytt bara för att det har stått i ett förråd i nästan 1 år,så de e ju ganska kul.Man vill ju köpa nytt men de blir ju ganska dyrt... Wilma älskar att springa runt på de här stora ytorna,tror inte att hon kam gå längre...Hon älskar också fönstrena som går ner till golvet...Speciellt att känna på dem...och speciellt efter att Mamma/Mormor  har tvättat dem....hmmm... En sak e säker,trasorna får nog gå varma om de ska så vitt och ljust som de e nu....:-)

Usb kabeln är fortfarande i någon låda så jag kan inte sätta in bilder. Men ni får se lite bilder från förra helgen.


Här är Isak, en av Wilmas kompisar.Han,Mamma Sanne och lillebror Robin gick hit förra Lördagen och när det var dags att gå hem så passade det inte herre mannen så han stannade kvar. Till Wilmas stora lycka,dom har alltid riligt tillsammans.


Bus i sängkammarn ;-)



Vi sådde lite påskgräs också,ute på "gården". Jord,stenar och vatten,Wilma älskar att hålla på med sånt. Ju mer Roddigogga desto bättre. När hon står i en vattenpöl,försvinner hon in i sej själv :-) typ som vissa barn blir när de ser på tv.



Sen tog vi en cykeltur,de börjar gå bra att trampa nu. Hon har mest bromsat tidigare,lite lätt jobbigt... Men den här dagen gick det mer framåt än bakåt.Duktig flicka.


Nu ska jag börja planera för Wilmas BarnKalas som ska gå av stapeln i morgon. De blir massor av barn och massor av föräldrar,kul!

Tidsbrist

Just nu är det full sula in i huset som gäller.På Torsdag har vi tänkt flytta in om allt går enligt planerna. Det här med blogg inlägg känns som ett stress moment just nu,så de får vänta!

Ska snart göra nåt kul inlägg!

Myskvällen som vart Busskväll

Till Wilmas stora lycka kom Jonte hem med en BUSS i dag! Gissa vem som blev lyrisk när vi fick åka ut på en liten tur.Wilma gillar ju bussar av någon underlig anledning. När Morbror Jonte e chaufför får man dessutom göra lite mer grejer än när man åker stadsbuss...tex...


Stig ombord!             Trycker på knappen så att dörren stängs....coolt...
(tryck på bilderna för att se dem större)


Lyckliga Wilma i en fin buss (den va inte gul men mycket bra ändå...) Hon gillar nämnligen gula bussar...:-)



Att sjunga i micken var dock ingen hit,styra var roligare!

Nordbergkarlsson tackar för en trygg å säker åktur till rökka rondellen å tillbaks! hihi

I kväll är det myskväll med alla 3

Ett tag sen sist men i kväll har jag och Wilma lagt beslag på Pappsen.Vi förbjöd honom att åka till huset och han hade faktiskt inte så mycket emot det.

Mys å mys...jag har varit risig i dag också,dålig i magen med allt vad det innebär...not nice. Vi som var bjudna på kalas till lilla Jack å allt.Typiskt. Men man vill ju inte smitta ifall de e nåt sånt.

Matias och Wilma badar just nu och de jag hör där inifrån är bara glada skratt och skrik.Hon saknar nog sin Pappa lite.Men snart är vi samlade på ett ställe,de ska bli SÅ skönt.
Nu ska jag slumra en stund innan de kommer ut och härjar!

Ultraljud v.33

Idag har vi varit på ulj. fått veta bäckenröntgen måtten och hur stor lillkillen är just nu. Måttena ser bra ut,minini är 29 (cm??) och jag har 34,så de låter ju bra. Jag har ju trott att det är en stor stark Nordbergare i magen men det visade sej att han är precis lagom,lite under kurvan för tidpunkten.Alltså i v.33 väger medel bebisen ca.1998g och lilla "Malte" uppskattades till 1910g. Däremot hade jag mycket fostervatten och därav min STORA mage.

Jag hade 2+ på protein i urinen (vilket kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning,tydligen...) så jag måste tillbaka redan nästa vecka och ta ett nytt prov. HoHo,de e mycket att tänka på när man e gravid... Hoppas Hoppas allt e bra.

Blev sjukskriven i Tisdags ska inte jobba mer,ganska skönt.Men blev dålig igår,förståss...Helt slut i hela kroppen ont och dålig i magen + feber på kvällen,lite bättre idag men fortfarande ganska matt....Vila vila....de e väl de som gäller. I kväll ska jag och träffa en grupp omföderskor+studiebesök på BB.Ska bli kul!

RSS 2.0