Wilmas Garderob

En titt in i Wilmas Garderob.Morfar har varit där och grejat igen. Kommer att bli riktigt nice... tror den kommer att sluka måååånga klänningar :-)



Mer som har hänt i huset: Matias har börjat koppla el,uttag och strömbrytare. Rörena från stuprännorna är dragna till en brunn nere vid gatan.(ska tydligen vara så) Och målningen pågår fortfarande.

I helgen bär det av till Sverige för att införskaffa de ena och de andra.


Mera Ansiktsmålning

Wilma verkar gilla ansiktsfärgerna...som ni ser... Här har hon och Pappa varit i färg pytsen.
Extra roligt är det när man ser sej i spegeln :-)



Just nu är lillflickan på Föglö med Farmor,Farfar och en hel hög kusiner från spanien.Tomt är det här hemma men ganska skönt. Lyxigt att bara fixa iordning sej själv på morgonen. Vi åker dit och firar nyår så hon får känna på föglö livet ordentligt nu.

Tomten

Måste lägga in några bilder på Tomten med Nisse också... Wilma var inte rädd men kramarna sparade hon åt Mamma och Pappa.







Att bli ansikts målad av Morbror Jonte var höjdpunkten på hela kvällen! Det tyckte nog Jonte också... :-)
Blev en ganska kreativ bild till slut...kan bero på Öl mängden han fick i sej under kvällen...jag är inte säker...hmmm...kul var det i allafall.

Juldags Promenad i det vackra vintervädret

Nu är Julafton över och snart juldagen också.Tusen tack till alla som köpt så fina klappar till oss och Wilma! Tomten med nisse kunde ganska snabbt konstatera att det var Wilma som varit snällast i år...också... Wilma var/är tyvärr sjuk så hon har varit lite hängig några dagar,men det går väl snart över. Hon verkar sova bort all feber idag,har snart sovit i 4 timmar.Gulle.

Annars har allt varit jätte bra,till och med vädret! Helt underbart,både igår och idag. Var ut på promenad till huset,vilket inte var någon dum idee som ni ser på bilderna.




Här står jag utanför grovköks dörren och njuter av vädret.





Några frusna vasstrån...



Slemmern är täckt av is,sååå vackert såå...

GOD JUL!

God jul tilll alla! I Morgon är det den stora dagen,hoppas ni inte är helt sönderstressade av all julklapps handling och matlagning.Det är inte vi,vi tar det ganska piano skulle jag säga.
Hur som helst ska ni ha det jätte bra!

Kram från oss 3


Första lediga dagen på "jullovet"

I dag har Anton och Isak varit här,full rulle! Ramona och Arthur tittade också förbi så när Erica kom så mumsade vi i oss en riktigt fin fika :-)

Efter lite bus vart det deg i soffan med Musse pigg som underhållning.



De sitter som ljus de små liven.



Wilma och Isak... lite gulliga bara...



Sen beställde vi pizza, åkte upp till Huset och åt,tände en brasa och jagade klättrande ungar :-)
Isak har nog lärt Wilma ett å annat idag.



Här har vi duschväggen med infällda hyllor....lagom för 1 liters shampoon... bra tänkt där frisören!



Ojojoj så trött man blir efter en sådan här dag...Lilla gulle somnade på två röda. Isak får gärna komma och härja fler dagar.haha.

Nu ska vi njuta av våra lediga dagar de ska bli så skönt! I morgon åker vi till Havsvidden på julbord med Farmor,Farfar,Mormor och Morfar. Hoppas det är bra,jag har stora förväntningar...

Vi 3 ska bli 4

Detta ska ske i Maj,typ alla vet kanske om det redan men nu är det svart på vitt :-) Vi har varit på Ultraljud idag och sett på en livlig krabat som verkar vara frisk.Bra antal,armar,ben och njurar var en kommentar vi lyckades höra från en mumlande Korvela...Väldigt speciell prick.Men en duktig sådan hoppas jag. Är nu i vecka 18 och mår ganska bra,förutom att jag är trött,trött,trött. Beror nog inte bara på grav.Det är nog en blandning av dålig sömn,jobb och en Sambo som inte är hemma så ofta. Vilket leder till att han också är trött,trött,trött... Husbygge,övertid,gravid,julstök, en trotsig 3åring (snart 3) är nog inte den bästa kombinationen. Men... de e bara att gilla läget :-)



Wilma har ritat en teckning till bebisen idag. Kolla magen! blev lättad när han bara hittade ett barn och inte fyra som jag har trott efter att jag inte fick på mej de vanliga brallorna i v.9 typ...HoHo.Hur ska detta sluta??

Wilma vill förövrigt ha en lillasyster som ska heta William... passar sådär tycker jag... ;-)

Spisen e klar!

Nu är spisen klar att elda i och de har vi ju förstås testat,så här såg det ut!



Funkade prima! Nu ska vi elda små brasor ett tag för att "vänja" den.



Igår var det sol! så fint å så skönt att få se den lilla rackarn även fast det varade ca.20 minuter...
Jag har gjort min första insats i huset,städade hela huset.Eller sopade golvet i alla fall. Konstaterade att byggdamm inte är någon hit...fy f-n hur ska man få bort allt??!! men de e ett senare problem...

Kusinvitamin

Idag har kusinvitamin Melker varit hos oss och härjat.Han är allt annat än lugn och tyst denne unge krabat. Wilma börjar bli lite små irriterad när han kommer å smakar på hennes saker...hmmm... men vi tycker om honom ändå ;-) Vem kan bli arg på den här söta pallervanten??



Gulligaste kusinerna kramas lite



Melker provkör det mesta bla,Wilmas vagn...men de gick på tok. Men...vem bryr sej?



Vi hittade Wilmas gamla bebis lift till vagnen,å den va sååå kul att ligga i,Titt uuut!

Killar på besök

Igår fick vi besök av fam.Mattsson från föglö.Trevligt. Händer tyvärr inte så ofta,får gärna komma oftare!



Wilma och Emil slappade i soffan,Mumin va kul! Likadana napp-lisor båda två.



Rufus och Arthur var också här.Dom minglade på golvet. Inga mammor fastnade på bild denna gång.
Men travligt var det.

Framsteg med spisen

Idag ser spisen ut så här! De går undan! Dom har till och med satt in ett litet galler inne i den,så nu kan vi snart Bada riktig finnbastu sen går vi till spisen och grillar lite makkara, en å annan Lapin Kulta till på de så blir de nog fint!haha hoho.



Nu ser man ungefär hur den ska se ut...Enkel och diskret. We like.

PYSSEL EFTERMIDDAG

Idag har vi varit på stan och fikat med Moster,Melker,Ramona,Arthur,Linda,William och Jessica.Trevligt.Sen gick vi och kollande lite på julmarknaden de har på stan just nu.Lite snö skulle inte skada...

Sen åkte jag och Wilma hem,hon skulle sova hade jag tänkt men hon ville inte så jag tänkte att vi kan ju testa,hur det går om hon ska vara vaken till i afton... Har gått ganska bra...lite extra mammig och gråtig,men de löste vi med några extra kramar å pussar+lite Molly Mus på tv och vips var klockan 20.30 och nu sover pyssel prinsessan såå gott sååå gott...

Vi tog fram pysslet på eftermiddagen för att underhålla oss en liten stund...här är resultatet! En liten Prinsess tiara :-)
Mönstret är från Pysselboken för små Prinsessor, en present av Moster,Tack!



Hon är väldigt nöjd med resultatet.Men vem skulle inte vara det efter en halv limtub på bordet,duken,ansiktet och en gnutta på lite papper...:-) Det är kul att pyssla men man får räkna med lite svinn+stor städning..hmmmm...



Måste spegla sej lite i den nya outfiten.... I look Great!

Är de någon som vill ha tiara till bröllopet? ring så fixar vi! ;-)

Kvällsbesök i huset med "bastubad"

Igår kväll åkte vi upp alla tre till huset,händer inte så ofta... Wilma följde med utan protester,vilket inte brukar förekomma... Men igår var det i allafall jätte roligt,klättrade på allt som gick att klättra på. -Håll i mej,jag inte tillar. Men de gjorde hon ju till slut i allafall... handlöst ner i betongen,sen åkte vi hem :-)

Wilmas rum är nästan färdigt,bara vi får upp en tapet och hyllor i garderoben så kan hon i princip flytta in!



Favorit stegen,upp å ner 40 ggr. Matias får massor gjort om Wilma e me :-)



Så här långt har de kommit med öppna spisen,kolla in skorstenen,skapligt hög...



Vi "badade" lite bastu också...Matias har satt dit belysningen,såna här gulliga mysiga fiber lampor,de blev jätte fint!
Vi "badade" väl ca. 30 sek. sen fick Wilma för hett och gick ut och klättrade på stegar i stället.
Längtar tills vi kan bada där på riktigt...

Nu har de börjat mura öppna spisen

Igår började murarna med öppna spisen.... den ska bli 1,90 hög,slät vit i puts. Antar att det tar en å annan dag
innan den ser ut så.



Det har inte hänt så mycket på bloggen den senaste veckan,vi har nog gjort saker men fotografen verkar ha tagit ledigt.
Igår var vi på Alfons Åberg utställning till Museet.Mommo,Moster och Melker var med,men vill ni se bilder därifrån får ni gå in på hennes blogg.Även denna gång var fotografen ledig...hmmmm...slarv...

RSS 2.0